Analytiker är optimistiska inför Fords Q2-resultat när försäljningen ökar i EU – dags att köpa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 28, 2021
  • Fords aktier föll med 2% under morgonen igår efter nya rapporter om brist på mikrochip.
  • Men optimistiska analytikerapporter på eftermiddagen pressade upp aktierna till en intradagförlust på 1,5%.
  • Analytiker är optimistiska inför Fords Q2-resultat tack vare en potentiell försäljningsökning i EU.

Aktierna i Ford Motor Co (NYSE: F) föll med 2% under morgonen igår innan de studsade tillbaka för att begränsa intradagförlusterna. Ford rapporterar sina finanspolitiska resultat för andra kvartalet idag och analytiker är optimistiska för en betydande tillväxt tack vare ökad försäljning inom EU.

En analytiker från Zacks Equity Research skrev:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett försök att göra Europasegmentet mer lönsamt och driva utvecklingen av elfordon på kontinenten så kommer Fords massiva omstruktureringsplan för regionen sannolikt att ha skördat positiva resultat för kvartalet.

Företaget planerar att skifta hela sin försäljning av personbilar i EU till elfordon innan år 2030. De planerar också att skifta två tredjedelar av all försäljning av nyttofordon till elfordon, antingen helt elektriska eller plug-in-hybrider.

Analytiker har höjt sina prognoser för Fords EPS för andra kvartalet tre gånger tack vare den ökande optimismen.

Ska du investera i Fords aktier under Q3 2021?

Även om Fords aktier redan har stigit med 62% i år så kan aktien fortfarande skjuta upp betydligt under tredje kvartalet baserat på förväntningarna om vinsttillväxt. Analytiker förväntar sig att Fords EPS kommer att öka med 175% i år innan den stiger med nästan 49% nästa år. Företaget kan också registrera en genomsnittlig 5-årig vinsttillväxt på cirka 55% baserat på EPS-prognosen för perioden.

Ur ett värderingsperspektiv handlar Ford med ett attraktivt P/E-förhållande på 14,21 och en mycket lockande framåtriktad P/E på 7,67, vilket gör aktien till en fin köpmöjlighet för värdeinvesterare. Dessutom kan dess PEG-förhållande på bara 0,26 locka investerare som fokuserar på hög tillväxt.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Ford under Q3 2021

Tekniskt sett verkar Fords aktier handlas strax över det 100 dagars glidande genomsnittet på 1-dagsdiagrammet. Dessutom handlas aktien i mitten av den stigande kanalbildningen och på 14 dagars RSI, vilket tyder på att den nuvarande trenden potentiellt kan fortsätta.

Därför kan investerare sikta på uppstudsvinster vid ungefär 14,72 eller högre vid 16,19 dollar. Supportnivåerna är 12,66 och 11,31 dollar på kort sikt.

Slutsats: Varför köpa Ford-aktier nu?

Även om Fords aktier drog sig tillbaka igår så kan aktien studsa tillbaka betydligt inför dagens resultatrapport som väntas efter att marknaderna stängts.

Den nuvarande trenden verkar också kunna fortsätta, åtminstone under de närmaste dagarna, vilket innebär att det fortfarande finns tid att hoppa på tåget. Därför kan det vara bäst att köpa Ford-aktier inför resultatrapporten efter gårdagens optimistiska analytikerapporter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust