Vad väntar för kaffeaktierna när den amerikanska ekonomin fortsätter att öppna igen?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 28, 2021
  • Kaféer, inklusive Starbucks, fortsätter att se en imponerande ökning av fottrafiken.
  • Enligt Placer.ai har Dunkin' Donuts återhämtat sig till 2019-nivåerna.
  • Situationen för Starbucks kan förbättras ytterligare, konstaterar analysföretaget.

Människor har fått nog av att dricka kaffe hemma, enligt en ny rapport från analysföretaget Placer.ai.

Starbucks studsar tillbaka

Amerikanerna fortsätter att vaccineras och regeringar på alla nivåer lättar på covid-19-restriktionerna, vilket kan utgöra en katalysator för kaffekedjor som Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX), enligt Placer.ai. Faktum är att besöken i den ikoniska kaffekedjan bara minskade med 3,1% i juni jämfört med juni 2019. Privatägda Dunkin’ Donuts registrerade ökad fottrafik i april, maj och juni 2021 jämfört med samma period 2019.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det ökade besökarantalet kan kopplas till att människor återvänder till vanliga arbets- och skolrutiner. När fler människor återvänder till kontoren och klassrumsundervisning så återvänder de även till sina traditionella morgonkoppar kaffe eller frukostbesök. Enligt Placer.ai låg besöken mellan klockan 6.00 och 9.00 för 9,9% av alla besök i juni 2019 och förra månaden sågs en nästan fullständig återhämtning på 9,3%.

Placer.ais Ethan Chernofsky kommenterade:

Slutsatsen är att normala mönster återkommer och att upprepade besök och besökslängder ökar, allt som driver en kraftfull återhämtning.

Kan de senaste trenderna upprätthållas?

Konsumenterna har blivit bekvämare att tillbringa extra tid i kaféer de senaste veckorna. Medianbesökens varaktighet i juni var 14,7% jämfört med för två år sedan. I juni ifjol minskade medianbesökstiden med 20,6% jämfört med juni 2019. Det är uppmuntrande att analysföretaget också identifierat att kunderna även gör upprepade besök i sina kaféer.

Placer.ai säger att ”situationen kan förbättras ytterligare” eftersom antalet besök i Starbucks per vecka såg de starkaste jämförbara antalen under veckorna som började 28 juni och 5 juli sedan pandemin började. Uppmuntrande är att Kalifornien och New York, kanske de två största marknaderna för Starbucks, ligger efter andra stater i den landsomfattande återhämtningsstandarden. Chernofsky kommenterade:

Eftersom dessa områden fortsätter att återhämta sig, så kan du förvänta dig att varumärken som Starbucks kommer att se en ännu större ökning av besöksgraden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust