Prisprognos för Tilray i augusti 2021 efter Q4-resultatrapporten

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 29, 2021
  • Tilray 27% steg med igår efter den första resultatrapporten sedan fusionen med Aphria.
  • Cannabisföretaget såg en betydande ökning av cannabisintäkterna men de totala intäkterna var lägre än väntat.
  • Analytiker förutspår koncentrationssynergier på upp till 80 miljoner dollar. Dags att köpa TLRY-aktier?

Cannabisföretaget Tilray Inc. (NASDAQ: TLRY) steg med mer än 27% igår efter att ha meddelat sitt senaste kvartalsresultat. Företaget såg en betydande ökning av cannabisintäkterna i sin Q4-rapport men levde inte upp till analytikernas förväntningar för de totala intäkterna.

Det Nanaimo-baserade företaget redovisade en GAAP-vinst per aktie på 0,18 dollar. Samtidigt såg topplinjen en tillväxt 25,3% jämfört med motsvarande period föregående år till 142,2 miljoner dollar, vilket ändå var 88,1 miljoner dollar lägre än i Wall Streets konsensusprognos. De totala intäkterna såg en betydande ökning tack vare cannabisintäkterna, som ökade med 55% jämfört med samma kvartal för ett år sedan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tilray slutförde en fusion med Aphria i maj. Företaget har sedan dess uppnått operativa synergier värda cirka 35 miljoner dollar och är på väg att nå sitt mål på 80 miljoner dollar under de första 12 månaderna.

Ska du investera i Tilray-aktier under Q3 2021?

Analytiker är optimistiska. Tilrays topplinje kommer att fortsätta se solid tillväxt under de närmaste kvartalen och öka deras resultat. De förväntar sig att vinsten kommer att öka med 32,70% i år innan den ökar med hela 82,20% nästa år. Dessutom förutspår de att EPS kommer att öka med en sammansatt årlig tillväxttakt på cirka 49,30% under de kommande fem åren.

Ur ett värderingsperspektiv handlar Tilray med ett P/E-förhållande på 28,29, vilket gör aktien relativt dyr. Det bokförda värdet på 3,99 dollar kan dock locka investerare som fokuserar på aggressiva tillväxtaktier.

Därför, även om TLRY-aktien sköt upp med 27% igår, kan det fortfarande utöka vinsterna under de kommande månaderna.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Tilrays uppstuds verkar redo att fortsätta

Tilray-aktien studsade tillbaka igår för att handlas över 16,00 dollar per aktie. Aktiekursen har dock ännu inte nått överköpta förhållanden på 14 dagars RSI, vilket ger mer utrymme för uppåtgående rörelse. Dessutom har TLRY fortfarande utrymme att avancera innan priset når det 100 dagars glidande genomsnittet.

Därför kan investerare sikta på utökade vinster till cirka 19,94 eller högre till 24,32 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 12,09 och 7,89 dollar.

Slutsats: Varför investera i TLRY-aktier nu?

Sammanfattningsvis, även om Tilray ännu inte genererat en vinst under en eftersläpande 12-månadersperiod, så är de inte långt ifrån. Dessutom kan prognoserna för vinsttillväxt öka värderingen avsevärt och den nuvarande tjurkörningen verkar fortfarande ha mer utrymme att fortsätta. Därför är det kanske inte för sent att investera i TLRY-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust