Tre viktiga punkter i PayPals resultatrapport för andra kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 29, 2021
  • PayPal rapporterade ett bättre resultat än väntat för andra kvartalet.
  • Betalningsföretaget gav en svag prognos för det tredje kvartalet.
  • Aktierna i företaget kraschade med cirka 9% under gårdagens efterhandel.

PayPal Holdings Inc (NASDAQ: PYPL) rapporterade ett bättre resultat än väntat för det andra kvartalet igår. Aktierna i företaget kraschade ändå med cirka 9% under gårdagens efterhandel på grund av en svag prognos för Q3 relaterat till eBay, som snabbt blir självförsörjande vad gäller betalningar.

Finansiella resultat

PayPal meddelade att nettoresultatet under andra kvartalet uppgick till 1,18 miljarder dollar, vilket motsvarar 1,0 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick nettoresultatet till 1,53 miljarder dollar eller 1,29 dollar per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På justerad basis tjänade onlinebetalningsföretaget 1,15 dollar per aktie, jämfört med fjolårets Q2 på 1,07 dollar. PayPal genererade 6,24 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet – en ökning från 5,26 miljarder dollar förra året.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra 6,27 miljarder dollar i intäkter och 1,12 dollar i justerat resultat per aktie.

Total betalningsvolym

Den totala betalningsvolymen ökade till 311 miljarder dollar från 221,7 miljarder dollar under andra kvartalet föregående budgetår och jämfört med förväntade 295,2 miljarder dollar. Antalet nya aktiva konton ökade med 11,4 miljoner under det senaste kvartalet. PayPal har nu 408 miljoner aktiva konton totalt.

Det San Jose-baserade företaget värderade den totala betalningsvolymen från Venmo till 58 miljarder dollar under andra kvartalet och mobilbetalningstjänsten har 76 miljoner aktiva konton.

Framtidsprognos

Under tredje kvartalet förväntar sig PayPal upp till 6,25 miljarder dollar i intäkter, inklusive en smäll på 465 miljoner dollar från eBays övergång. Det justerade resultat per aktie väntas landa på 1,07 dollar. Som jämförelse förväntar sig analytiker 6,44 miljarder dollar i intäkter och 1,14 dollar i justerat resultat per aktie.

I slutet av 2021 kommer deras intäkter och totala betalningsvolym se ett bidrag på under 3% från eBay, enligt PayPal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust