Därför sjönk aktierna i Pinterest med nästan 20% under morgonen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 30, 2021
  • Pinterest förlorade 24 miljoner aktiva användare under andra kvartalet.
  • Pinterest satsar på videoinnehåll med lanseringen av Idea Pins.
  • CNBC:s Joolia Boorstin diskuterade den nya funktionen på "TechCheck".

Aktierna i Pinterest Inc (NYSE: PINS) föll med nästan 20% under morgonen efter att den sociala nätverkstjänster meddelade att deras genomsnittliga användare per månad minskade med 5% under andra kvartalet. Det varnade också för att nedgången accelererat ytterligare i juli och att deras MAU fallit med cirka 7% på årsbasis.

Vad gäller inkomster och intäkter så presterade det San Francisco-baserade företaget bättre än förra året och överträffade Wall Streets förväntningar. Men investerarnas fokus låg på att de förlorade 24 miljoner aktiva användare på ett kvartal.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Pinterest nådde en bredare användarbas ifjol när covid-19-krisen begränsade människor till sina hem. Efter Q2-rapporten undrar investerare nu om Pinterest kommer att kunna behålla användartillväxten efter pandemin?

Julia Boorstins kommentarer på CNBC:s “TechCheck”

Efter att ha undvikit det i flera år så gav Pinterest till sist efter för användarnas krav på videoinnehåll i maj. Då lanserade de Idea Pins för att ytterligare locka innehållsskapare.

”Vi ser Pinterest skifta från att vara en plats där du sparar idéer till att vara en plats där du kan komma i kontakt med innehållsskapare och köpa saker. Det handlar om innehållsskaparen, och det handlar också om handel. Och jag tror att samma sak verkligen gäller för Pinterest,” sa CNBC:s Julia Boorstin på ”TechCheck”.

Pinterest behöver inte satsa på en fusion

Boorstin betonade vidare att Pinterest har investerat i funktioner som pins som kan köpas och andra som knyter an till e-handel. Därför behöver de kanske inte överväga fusioner eller förvärv – som Etsy gjorde – för att expandera till social handel.

”Jag tror att frågan är hur mycket möjligheten att erbjuda reklam på plattformen kan driva annonser från e-handlare och hur mycket shoppingen verkligen måste handla om denna idé om YouTube,” tillade hon.

Enligt Boorstin är videoannonser mer värdefulla än statiska annonser, och det är en möjlighet som Pinterest vill utnyttja med sina nya funktioner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust