Här är vad Procter & Gambles Q4-resultatrapport berättar för oss

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 30, 2021
  • Procter & Gamble slog Wall Streets prognoser under fjärde kvartalet.
  • David Taylor avgår som VD i november och John Muller tar över rodret.
  • VD Taylor diskuterade kvartalsresultatet på CNBC:s "Squawk Box".

Procter & Gamble Co (NYSE: PG) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet idag och överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget förklarade sin starka prestation främst med att hälso- och skönhetssegmentet gått starkt. Aktierna i företaget steg med cirka 2,5% när marknaden öppnade idag.

Finansiella resultat

Procter & Gamble redovisade 2,91 miljarder dollar i nettoresultat under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 1,13 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades deras nettoresultat till 2,80 miljarder dollar eller 1,07 dollar per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

P&G genererade 18,95 miljarder dollar i försäljning under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 7,1%. Enligt FactSet hade experter förutsagt 18,40 miljarder dollar i försäljning och 1,09 dollar i EPS. Enligt det multinationella konsumentvaruföretaget noterade alla dess verksamheter en högre försäljning än förra året.

Prognos för budgetåret 2022

För räkenskapsåret 2022 förutspår Procter & Gamble en ökning med upp till 6% för deras justerade EPS. Försäljningen förväntas öka med 2% till 4% i år. Som jämförelse ligger FactSet-konsensus på en tillväxt på 4,2% och 2,8% för den justerade vinsten per aktie respektive försäljningen.

Procter & Gamble överträffade även förväntningarna under det föregående kvartalet (Q3).

John Muller blir ny VD

I ett tillkännagivande meddelade P&G att deras VD David Taylor kommer att avgå i november. Det Cincinnati-baserade företagets nuvarande vice ordförande och COO John Muller kommer att ta över rodret vid Taylor avgång, som sedan blir verkställande ordförande för P&G.

VD David Taylors kommentarer på CNBC:s “Squawk Box”

I en intervju på CNBC:s “Squawk Box” uttryckte VD Taylor förtroende för att P&G är väl positionerade för att prestera bra efter pandemin men varnade också för utmanande kostnader och driftsmiljö.

”Vi står inför mycket stort råvarutryck. Vi uppskattar cirka 1,80 miljarder dollar efter skatt. Det kommer att finnas några fortsatta pandemiska effekter på konsumenterna och försörjningskedjorna, men vi förväntar oss fortfarande att marknaderna kommer att växa med förmodligen runt 3,0%, och vi kommer att arbeta hårt för att se till att vi växer snabbare än så och att vår innovation accelererar marknader,” sa Taylor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust