Därför är de här två proffsen inte intresserade av Robinhoods börsintroduktion

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 30, 2021
  • Josh Brown säger att Robinhood är ett onlinelotteri och inte en bra investering.
  • Stephen Weiss blev.besviken när han använde handelsappen.
  • Robinhoods debut på Nasdaq igår såg aktierna falla med nästan 10%.

Robinhoods börsintroduktion på Nasdaq igår såg aktierna falla nästan 10% för att handlas för cirka 35 dollar per aktie efter att fintech-företaget inledde sin debut på 38 dollar per aktie igår kväll. Prisutvecklingen sänkte marknadsvärdet med cirka 3 miljarder dollar för Robinhood som nu värderas till 29 miljarder dollar.

Josh Browns kommentarer på CNBC:s “Halftime Report”

Robinhood har figurerat i rubrikerna ända sedan meme-stockfenomenet fick fart i år. Med populariteten följde kritik som fortfarande pågår, inklusive från Ritholtz Wealth Management VD Josh Brown, som igår sa att det var ett onlinelotto och inte en bra investering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Mycket av detta började som regleringsarbitrage. Tricket var att bli tillräckligt stora tillräckligt snabbt innan någon förstod vad som hände. Och de betalade nyss en stor böter relaterad till en del av detta lagstadgade arbitrage. Kanske kommer de att städa upp. Men i slutändan är detta inte en investeringsverksamhet, det här är ett onlinelotto,” tillade Brown på CNBC:s “Halftime Report”.

Stephen Weiss är besviken på Robinhoods handelsapp

Under samma intervju sa Stephen Weiss från Short Hills Capital Partners att Robinhood inte kommer att störa branschen och att han inte såg något magiskt med Robinhood. Weiss delade också sin erfarenhet med att använda företagets kommissionsfria handelsapp för att köpa Bitcoin.

”Jag satte in pengar på onsdag morgon. De kom inte fram förrän nästa vecka. Min order från föregående vecka utfördes en vecka senare. Det är inte en bättre app än någon annan ekonomiapp där ute. Det riktar sig bara till en annan kundkrets,” tillade Weiss.

Ytterligare kritik mot Robinhood kretsar kring affärsmodellen ”payment for order flow”, som många spekulerar i att SEC-ordförande Gary Gensler kan besluta mot i framtiden. Fintech-företaget genererar för närvarande cirka 80% av sina intäkter från betalningar för orderflöde men avser att diversifiera sina intäktskällor i framtiden, enligt VD Vlad Tenev.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust