Vanguard S&P 500 ETF på rekordnivåer. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 30, 2021
  • Vanguard S&P 500 ETF steg till nya rekordhöjder igår.
  • Federal Reserve lämnade ränte- och obligationsprogrammet oförändrat.
  • Enligt teknisk analys förblir den positiva trenden intakt.

Vanguard S&P 500 ETF steg till rekordhöjder över 406 dollar igår och fortsätter att prestera bra under de sista dagarna av juli.

Grundläggande analys: Federal Reserve lämnade ränte- och obligationsprogrammet oförändrat

Vanguard spårar S&P 500 och erbjuder exponering för 500 av de ledande offentliga företagen i USA. Vanguard S&P 500 ETF fortsätter att gå starkt efter att Federal Reserve lämnat ränte- och obligationsprogrammet oförändrat vid sitt möte på onsdagen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Starka företagsvinster ökade också optimismen bland investerare medan USA igår rapporterade att bruttonationalprodukten ökade med 6,5% på årsnivå under andra kvartalet, och antalet amerikaner som ansökt om arbetslöshetsersättning föll till 400 000 under veckan som slutade 24 juli.

”Återkomsten av konsumtionen av hushållstjänster, från restauranger till rekreation, var en kraft att räkna med under andra kvartalet, som var ansvarig för den största delen av de ekonomiska vinsterna för kvartalet. Även om det är möjligt kan andra kvartalet verkligen markera ’topptillväxt’ i ekonomisk aktivitet, men det skulle inte nödvändigtvis vara en ’marknadsformande händelse’ som investerare bör frukta,” säger Michael Reynolds, vice president för investeringsstrategi i Glenmede.

Amerikanska centralbankens ordförande Jerome Powell sa att inflationstrycket sannolikt kommer att vara tillfälligt och drog slutsatsen att centralbanken fortfarande har en bit kvar att gå innan de börjar överväga att höja räntorna. Innan Federal Reserve-mötet har investerare börjat oroa sig för att den amerikanska centralbanken skulle kunna höja räntorna tidigare än väntat.

Jerome Powell sa också att den amerikanska arbetsmarknaden fortfarande hade ”en viss väg kvar att gå” medan den snabbt spridande delta-varianten av covid-19-viruset representerar en utmaning för den amerikanska ekonomin. Delta är nu den dominerande varianten och står för mer än 50% av positiva covid-19-tester i många länder, vilket signalerar att kampen mot pandemin fortfarande inte är över.

Teknisk analys: Vanguard S&P 500 ETF steg till rekordhöjder

Vanguard S&P 500 ETF steg till rekordhöjder över 406 dollar igår och för närvarande finns det inga tecken på att trenden skulle vända.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De kritiska stödnivåerna är 380 och 360 dollar, samtidigt som 420 och 440 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 420 dollar skulle det vara en signal att handla med Vanguard 500 och det skulle öppna för ett fortsatt lyft upp till 440 dollar. Om priset däremot faller under 380 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då vara cirka 370 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust