Prognos för Amgen under Q3 efter att de tillkännagett utdelning

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 31, 2021
  • Amgen tillkännagav en utdelning på 1,76 dollar per aktie för Q3, i linje med de två föregående betalningarna.
  • Den betalar ut interimsutdelningen den 8 september.
  • Amgen rapporterar sina Q3-resultat den 3 augusti. Därför kan AMGN vara spännande nästa månad.

Aktierna i Amgen Inc. (NASDAQ: AMGN) handlades platt igår trots att de tillkännagav en utdelning på 1,76 dollar per aktie för tredje kvartalet. Företaget betalar ut utdelningen den 8 september. Dessutom rapporterar Amgen sina finansiella resultat för andra kvartalet den 3 augusti, och efter att inte ha levt upp till analytikernas förväntningar under första kvartalet kan aktiekursen bli spännande att följa i augusti.

Baserat på företagets stängningskurs på 241,54 dollar igår så betalar de nu ut en utdelning med en avkastning på 2,91%. Analytiker räknar med att Amgens årliga utdelning per aktie kommer att öka till 7,50 dollar nästa år, upp från 6,93 dollar i år, innan den når 8,25 dollar under räkenskapsåret 2023.

Ska du investera i Amgen-aktier under tredje kvartalet 2021?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Amgens aktier handlas med ett attraktivt P/E-förhållande på 20,08. Dessutom kommer deras framåtriktade P/E på bara 13,46 att locka värdeinvesterare. Analytiker räknar dock med att AMGN:s resultat minskar med 4,40% i år innan det ökar med 9,82% nästa år. Därför kan det finnas vissa flaskhalsar på kort sikt.

Ändå kan investerare se fram emot den generösa kompensationen företaget erbjuder i form av sin utdelning. Baserat på nästa års förväntade årliga utdelning per aktie kan Amgen ge en avkastning på 3,09%, vilket gör aktien spännande för utdelningsinvesterare.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Därför kan Amgens aktier studsa tillbaka inför Q2-resultaten

Amgens aktier har fallit med 2,49% den här veckan och nästan 15% från årets högsta nivå på 276,69 dollar, som nåddes i slutet av januari. Veckans nedgång har dock drivit AMGN-aktierna till trendlinjestödet, vilket har skapat en möjlighet för en uppstuds.

Investerare kan sikta på återhämtningsvinster vid cirka 246,19 dollar, eller högre vid 250,11 dollar, medan 237,16 och 233,62 dollar är avgörande stödnivåer.

Sammanfattning: Argumentet för att köpa AMGN-aktier

Sammanfattningsvis, även om Amgens resultat kan minska i år innan det stiger nästa år, så ser aktien attraktivt värderad ut. Dessutom verkar den senaste tillbakagången ha hittat stöd från trendlinjen, vilket skapar en möjlighet för en återhämtning. Därför kan resultatrapporten den 3 augusti vara katalysatorn.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust