Foot Locker gör två förvärv för 1,1 miljarder dollar

By: Ruchi Gupta
on aug 2, 2021
  • Foot Locker utökar sitt fotavtryck i Nordamerika och Asien och Stillahavsområdet
  • Foot Locker förvärvar Atmos för 360 miljoner dollar och Eurostar för 750 miljoner dollar.
  • Företaget kommer att genomföra förvärven med tillgängliga kontanter.

Foot Locker Inc. (NYSE: FL) fortsätter sin expansion i Asien och Stillahavsområdet och Nordamerika efter att de skrivit slutgiltiga avtal om att förvärva Text Trading Company (Atmos) och Eurostar Inc. Företaget diversifierar på så sätt sin produktmix och förväntas leda till vinst redan i år.

Foot Locker utökar sin räckvidd i Asien och Stillahavsområdet

Förvärvet av Text Trading Company kommer att öka Foot Lockers räckvidd globalt tack vare deras betydande strategiska fotfäste i Japan. Atmos rapporterade intäkter på 175 miljoner dollar under 2020, varav 60% genererades via digitala kanaler. Foot Lockers VD Richard A. Johnson sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

“Atmos är unikt positionerade tack vare sina innovativa butiker, höga digitala penetration och distinkta produkter som har gjort dem till en viktig influencer för ungdomar och inom sneakerkulturen. Med Atmos expanderar vi på den snabbt växande Asien-Stillahavsmarknaden, etablerar en kritisk ingångspunkt i Japan och drar nytta av omedelbar skala. Vi är glada över att få in Atmos i vår varumärkesportfölj och bygga på den starka grunden för denna differentierade verksamhet.”

Atmos grundare Hidefumi Hommyo sa:

“Atmos grundades 2000 som en liten butik på bakgatorna i Ura-Harajuku. Vår passion för sneakerkultur och förmåga att knyta kontakt med våra kunder har varit drivkraften för vår tillväxt sedan dess. Det viktigaste är att Foot Locker delar denna passion, och vi är glada över att gå ihop med dem för att driva Atmos in i vår nästa tillväxtfas.”

Foot Locker förvärvar Eurostar

Företaget kommer också att förvärva Eurostar för 750 miljoner dollar i en kontanttransaktion. Eurostar driver 93 butiker i Arizona, Nevada, Texas och Kalifornien. Viktigast av allt, Eurostar har nära relationer med sina kunder och 80% av försäljningen kommer från medlemmar av deras lojalitetsprogram. Johnson sa:

”WSS har byggt upp ett framgångsrikt företag med hög tillväxt genom att vara föregångare för den stadsbaserade butiksmodellen, byggd på samhällsengagemang och ett erbjudande för hela familjen. Detta förvärv förbättrar vår produktmix och ger tillgång till en kundbas och butiksavtryck som både är differentierade från och komplementära till vår nuvarande portfölj.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust