Square Inc förvärvar det australiensiska fintech-företaget Afterpay för 29 miljarder dollar

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on aug 2, 2021
  • Affären förväntas slutföras under första kvartalet 2021.
  • Square Inc rapporterade sitt finansiella resultat för andra kvartalet i söndags.
  • CNBC:s Will Koulouris diskuterade förvärvet på "Street Signs Asia".

Square Inc (NYSE: SQ) meddelade idag att de vill utöka sitt fotavtryck inom det allt populärare ”köp nu, betala senare”. Därför planerar de att förvärva det australiensiska fintech-företaget Afterpay Limited (ASX: APT). Aktierna i Square steg med nära 1,0% under morgonen idag.

Square meddelade att de kommer att köpa Afterpay, som har sitt huvudkontor i Melbourne, för 29 miljarder dollar i aktier, vilket motsvarar en premie på cirka 30% jämfört med det pris som Afterpay stängde den ordinarie sessionen i fredags på.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Square och Afterpay har ett gemensamt syfte. Vi byggde upp vår verksamhet för att göra det finansiella systemet mer rättvist, tillgängligt och inkluderande, och Afterpay har byggt ett pålitligt varumärke i linje med dessa principer,” sa Squares VD Jack Dorsey i ett uttalande.

Affären förväntas slutföras under första kvartalet 2022

Efter meddelandet på söndagskvällen steg Afterpay med 19% på börsen idag. Det australiensiska bolagets styrelse har enhälligt rekommenderat erbjudandet till aktieägare som ännu inte har röstat. Om affären går igenom kommer Afterpays aktieägare att äga ungefär 18,5% av det gemensamma bolaget.

Enligt Square kommer Afterpay att bli en del av deras nätverk för säljare och Cash App efter transaktionen som förväntas slutföras under första kvartalet 2022. Nyheten kommer bara några veckor efter att Square lanserade sina nya banktjänster för småföretag.

Square rapporterade andra kvartalets resultat

Square meddelade också igår att bruttoresultatet under andra kvartalet steg med 91% på årsbasis, vilket är den högsta kvartalsvisa tillväxttakten sedan starten. Nettoomsättningen ökade med 87% och vinsten från försäljningen och Cash App var 85% respektive 94% högre.

Squares Cash App, som konkurrerar med PayPals Venmo, har nu en användarbas på 40 miljoner personer. Ytterligare 16 miljoner kommer att tillkomma efter den slutförda affären med Afterpay, som även kommer att se Square genomföra en sekundär notering, sa CNBC:s Will Koulouris på ”Street Signs Asia”.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money