CVS Health faller trots positiva Q2-resultat – köpläge?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on aug 5, 2021
  • CVS Healths aktier sjönk med 1,2% igår trots stabila kvartalsresultat.
  • Företaget publicerade rapporten innan marknaderna öppnade igår och överträffade analytikernas förväntningar.
  • Företaget höjde också sin prognos för helåret 2021.

På onsdag morgon sjönk CVS Health Corp (NYSE: CVS) med 1,2% trots att de publicerade bättre resultat än väntat för andra kvartalet. Såväl företagets resultat som intäkter överträffade analytikernas förväntningar. Dessutom höjde CVS Health också helårsprognosen till högre nivåer än vad Wall Street förväntar sig.

CVS Healths intäkter ökade med 11,1% jämfört med motsvarande kvartal förra året till 72,61 miljarder dollar, vilket överträffade konsensusprognosen med 2,34 miljarder dollar. Företaget bokförde också en imponerande icke-GAAP-vinst på 2,42 dollar, vilket slog den genomsnittliga Street-uppskattningen med 0,35 dollar, medan GAAP-EPS på 2,10 dollar var 0,39 dollar bättre än väntat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CVS Health höjde sin EPS prognos för räkenskapsåret 2021 till mellan 7,70 och 7,80 dollar, upp från mellan 7,56 och 7,68 dollar och bättre än analytikernas konsensusprognos på 7,67 dollar. Företaget förväntar sig också att helårsintäkterna 2021 landar i intervallet 12,5 miljarder till 13,0 miljarder dollar, upp från den tidigare prognosen på 12,0 miljarder till 12,5 miljarder dollar. Den nya intäktsprognosen innebär dock också en betydande minskning för topplinjen jämfört med förra årets totala intäkter på 15,9 miljarder dollar.

Ska du investera i CVS Health under tredje kvartalet 2021?

Ur ett värderingsperspektiv handlas CVS Healths aktier med ett attraktivt P/E-förhållande på 14,94 och en framåtriktad P/E på 10,14, vilket gör aktien lockande för värdeinvesterare. Företagets vinsttillväxtförväntningar på 7,60% i år och 8,14% nästa år väcker dock inte tillväxtinvesterarnas intresse. Dessutom indikerar den genomsnittliga årliga tillväxttakten på bara 4,01% för de kommande fem åren en potentiell avmattning i vinsttillväxten.

Därför, även om värdeinvesterare kan tycka att CVS Health är övertygande på kort sikt, är de långsiktiga utsikterna inte lika attraktiva.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för CVS Health under augusti 2021

Tekniskt sett tycks CVS Healths aktier nyligen ha dragit sig tillbaka till att handlas strax under 100 dagars glidande medelvärde. Sedan har aktien däremot studsat tillbaka från trendlinjestödet för att handlas för 82,65 dollar per aktie.

Därför kan investerare sikta på en fortsatt återhämtning vid cirka 87,04 dollar eller högre vd 90,70 dollar. De viktigaste stödnivåerna är 79,59 och 75,93 dollar.

Sammanfattning: Argumentet för att köpa CVS-aktier

Även om CVS Healths aktier erbjuder lite på lång sikt så verkar de betydligt undervärderade på kort sikt. Därför kan investerare sikta på en fortsatt uppstuds vid motståndsnivåerna före nästa prisfall.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust