Robinhood skjuter upp med 74% – är det fortfarande ett köp?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on aug 5, 2021
  • Robinhood Markets steg med mer än 42% igår och utökade veckovinsterna till över 90%.
  • Aktien har nu ökat med drygt 80% från börsnoteringen på 38,00 dollar per aktie.
  • HOOD är potentiellt en meme-aktie efter dess enorma prisuppgång. Så ska du köpa den nu?

Aktierna i Robinhood Markets Inc. (NASDAQ: HOOD) utökade veckans vinster till över 90% efter att ha stigit med mer än 42% igår. Aktiekursen har skjutit upp med mer än 80% sedan börsnoteringen på 38,00 dollar per aktie. Analytiker tror att HOOD nu kan vara en meme-aktie efter vinsterna sedan debuten på börsen.

Aktien steg så kraftigt under gårdagens tidiga handel att Nasdaq fick stoppa handeln en kort stund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Investerare är tydligt positiva till Robinhood-aktierna och Cathy Woods ARK Innovation ETF fotsätter att utöka sitt innehav. CNBC:s värd för Mad Money, Jim Cramer, uppgav nyligen att Roobinhood överväger att förvärva ”Köp nu, betala senare”-företaget Affirm Holdings Inc. (NASDAQ: AFRM).

Ska du köpa HOOD-aktier i augusti 2021?

Robinhoods intäkter de senaste 12 månaderna motiverar inte deras prisökning på mer än 80% efter börsnoteringen. Det är därför som vissa analytiker ser det som en meme-aktie. Deras tillväxtpotential är dock enorm, med tanke på dess strategiska position på marknaden för finansiella tjänster.

Robinhood har stört börsmarknaden med låga handelskommissioner för aktier. Dessutom har företagets popularitet ökat under åren, främst för att de skapat gynnsamma förutsättningar för handel med små aktier.

Därför kan investerare som fokuserar på störande tillväxtaktier köpa HOOD-aktier baserat på den spännande tillväxtpotentialen.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prognos för Robinhood Markets under tredje kvartalet 2021

Tekniskt sett steg Robinhoods aktier till att handlas över 85,00 dollar per aktie innan de drog sig tillbaka till 66,00 dollar. Men efter att ha studsat tillbaka flera gånger igår verkar aktiekursen också ha hittat ett gediget stöd kring 57,88 dollar.

Därför kommer investerare att sikta på en fortsatt uppstuds till cirka 78,04 dollar och 85,11 dollar. Aktien har ännu inte nått överköpta förhållanden i 15 -minutersdiagrammet, vilket ger utrymme för fortsatt rörelse uppåt.

Kort sagt: Varför köpa Robinhood Markets-aktier nu?

Även om Robinhoods aktier verkar brant prissatta med ett P/S-förhållande på 28,90 så erbjuder företaget spännande tillväxtutsikter efter att ha stört börsmarknaden. Därför kan tillväxtinvesterare vilja slå till innan aktierna utökar vinsterna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust