Rokus VD om prisfallet trots starkt resultat: ”Vår aktie är notoriskt volatil”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 5, 2021
  • Roku slog Wall Streets prognoser under andra kvartalet.
  • Tillväxten vad gäller aktiva konton var svagare än väntat.
  • VD Wood diskuterade resultatet på CNBC:s "Closing Bell".

Roku Inc (NASDAQ: ROKU) redovisade sina finansiella resultat för det andra kvartalet igår och slog Wall Streets prognoser. Aktierna i företaget sjönk dock med strax under 10% under efterhandeln eftersom tillväxten vad gäller aktiva konton under andra kvartalet var svagare än väntat.

VD:s kommentarer på CNBC:s ”Closing Bell”

VD Anthony Wood är ändå nöjd med streamingtimmarna och den aktiva kontotillväxten under det senaste kvartalet. På CNBC:s ”Closing Bell” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi lade till 1,5 miljoner aktiva konton netto under andra kvartalet, vilket är mer än motsvarande före pandemin. Människor tittar mindre på TV nu än förra året eftersom restriktionerna för covid-19 lättar. Men om du jämför Roku med den övergripande TV-industrin så var resultatet utmärkt. TV-tittandet sjunker i allmänhet med cirka 19%, men Rokus visningstid ökade med 19%. Vår aktie är bara notoriskt volatil.

Finansiella resultat

Roku genererade 645 miljoner dollar i intäkter under det andra kvartalet, inklusive 532 miljoner dollar och 113 miljoner dollar från plattformen respektive uppspelningsverksamheten. Det Kalifornienbaserade företaget redovisade 73,5 miljoner dollar i nettoresultatet (52 cent per aktie) jämfört med fjolårets 43,1 miljoner dollar i förlust (35 cent per aktie).

Enligt FactSet hade experter förutspått 619 miljoner dollar i intäkter och 13 cent i EPS.

Tillväxt för aktiva konton

Roku lade till 1,5 miljoner aktiva konton under andra kvartalet. De sammanlagt 55,1 miljoner kontona var dock mindre än de 55,7 miljoner aktiva konton som analytiker hade förutspått. Deras intäktsgenererade videoannonsering mer än fördubblades under andra kvartalet, enligt det NASDAQ-noterade företaget.

Resultatrapporten kommer drygt en månad efter att Apple Inc köpte en plats på Rokus fjärrkontroll.

Prognos för det tredje kvartalet

För det tredje kvartalet förutspår Roku nu upp till 65 miljoner dollar i intäkter. På GAAP-basis förväntar de sig att rapportera mellan 3 miljoner dollar i förlust och 7 miljoner dollar i vinst detta kvartal. Som jämförelse förväntar sig analytiker 649 miljoner dollar i intäkter och 29 miljoner dollar i nettoförlust.

I separata nyheter från USA rapporterade också Uber sitt kvartalsresultat igår.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust