EUR/USD-prognos efter starka tyska handelsuppgifter

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 9, 2021
  • EUR/USD-paret såg endast marginella förändringar idag efter de starka tyska handelsuppgifterna.
  • Landets export ökade med 1,3% medan importen steg med 0,6%.
  • Paret kämpar efter den starka sysselsättningsdatan från USA.

EUR/USD har stabiliserat sig runt 1,1750-nivån trots de starka tyska handelsuppgifterna. Paret ligger cirka 1,30% under den högsta nivån förra veckan.

Tyska handelsuppgifter

Den tyska ekonomin gick relativt bra i juni, trots att bilsektorn fortsatte att lida av bristen på komponenter. Enligt landets statistikbyrå ökade landets totala export med 1,3% från föregående månad. Detta innebar en ökning med 23,6% från motsvarande månad 2020 när landet brottades med pandemin. Totalt exporterade landet varor för mer än 118,7 miljarder euro.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under samma period importerade landet fler varor än i maj. Den totala importen ökade med 0,6% från maj till 102,4 miljarder euro. Denna ökning var 27% högre än motsvarande månad året innan. Som ett resultat ökade det totala handelsöverskottet till drygt 16,4 miljarder euro.

Export- och importuppgifterna är viktiga indikatorer för ekonomin eftersom de utgör en betydande del av BNP-beräkningen. EUR/USD kommer härnäst att reagera på ifo-institutets senaste undersökningsnummer.

Samtidigt reagerar EUR/USD-priset på de senaste ekonomiska uppgifterna och händelserna i USA. I fredags visade data att den amerikanska ekonomin skapade fler än 943 000 jobb i juli medan arbetslösheten sjönk till 5,3%. Arbetsökningen var den högsta sedan pandemin började medan arbetslösheten var den lägsta.

Blickar vi framåt är nästa nyckeltal att titta på de senaste amerikanska inflationsuppgifterna som väntas på onsdag. Det är viktiga siffror eftersom de utgör en del av Federal Reserves dubbla mandat. Analytiker räknar med att priserna fortsätter att stiga i augusti. Paret kommer också att reagera på de senaste framstegen för USA:s infrastruktursplan.

EUR/USD-prognos

EUR/USD

4-timmarsdiagrammet visar att EUR/USD har funnit ett starkt stöd vid 1,1752, vilket var den lägsta nivån i juli. Paret har kämpat för att röra sig under denna nivå flera gånger tidigare. Det förblir under de korta och långsiktiga glidande genomsnitten och längs den nedre linjen för Bollinger Bands. Den stokastiska oscillatorn har också flyttat sig under den översålda nivån.

Därför är utsikterna för paret svagt negativa, med nästa nyckelmål vid 1,1700.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust