USD/CAD bildar huvud och axlar efter stark amerikansk NFP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 6, 2021
  • USD/CAD-paret har bildat ett huvud och axlar-mönster på 4H-diagrammet.
  • Paret steg något efter de starka amerikanska NFP-uppgifterna.
  • Ekonomin skapade fler än 943 000 jobb i juli.

USD/CAD-priset steg efter den senaste kanadensiska jobbdatan och de amerikanska NFP-uppgifterna. Paret steg till 1,2250, vilket är något högre än den lägsta nivån i juli på 1,2423.

Jobbdata från USA och Kanada

De amerikanska och kanadensiska ekonomierna skapade tusentals jobb i juli när deras ekonomier fortsatte att öppna igen. I USA visade data från Bureau of Labor Statistics (BLS) att ekonomin skapade fler än 943 000 jobb i juli. Detta var högre än den tidigare ökningen med drygt 850 000.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Arbetslösheten sjönk samtidigt från 5,9% till 5,4% i juli. Detta var bättre än vad analytiker som intervjuats av Reuters förväntade sig. Lönerna fortsatte att stiga i juli när företagen fortsatte ha svårigheter att hitta arbetare. Totalt ökade lönerna från 3,6% i juni till 4,0% i juli.

Dessa siffror visar att den amerikanska arbetsmarknaden fortsätter att förbättras när fler stater har öppnat igen. Företag som hotell och restauranger har bidragit med tusentals nya arbetstillfällen varje månad. De nya vaccin- och maskmandaten kommer dock sannolikt att hämma arbetstillväxten på kort sikt. I en anteckning sa en ekonom på ADP att:

”Jag hade pekat på september som en punkt då vi kunde ta fart – när skolor öppnat igen och vacciner finns allmänt tillgängliga. Men med delta-varianten måste vi tänka om.”

USD/CAD-paret steg också efter de senaste kanadensiska sysselsättningsuppgifterna. Enligt Statistics Canada skapade landet fler än 94 jobb i juli efter att ha skapat fler än 230 000 föregående månad. Detta tillägg berodde främst på att landet började öppna igen i juni efter att ha haft lockdown-åtgärder aktiva i flera månader.

Landets arbetslöshet sjönk från 7,8% i juni till 7,5% i juli. Löneökningarna accelererade också medan andelen ökade till 65,2%. Paret kommer härnäst att reagera på de senaste kanadensiska PMI-uppgifterna.

USD/CAD-prognos

USD/CAD

USD/USD steg något efter relativt svag kanadensisk jobbdata och starka amerikanska NFP-uppgifter. Paret steg till 1,2535, vilket är något över julis lägsta punkt på 1,2423. På fyrtimmarsdiagrammet har paret bildat ett huvud och axlar-mönster, vilket vanligtvis är ett negativt tecken. Det ligger också längs de 25 och 15 dagars glidande medelvärdena. Därför, även om paret steg efter jobbdatan så finns det en möjlighet att det kommer att återuppta den fallande trenden inom kort.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust