Lloyds riskerar falla ytterligare när sentimentet försämras

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en finansanalytiker på Invezz som täcker marknaden för aktier, kryptovaluta och fiatvaluta. Han är en erfaren analytiker… Läs mer.
on aug 19, 2021
  • Lloyds aktiekurs rasade när utsikterna för den brittiska ekonomin försämrades.
  • Aktien sjönk samtidigt som de flesta brittiska aktier kraschade.
  • Aktierna kan fortsätta den fallande trenden på kort sikt.

Aktierna i Lloyds (LON: LLOY) föll till den lägsta nivån sedan den 21 juli idag när utsikterna för den brittiska ekonomin försämrades. Aktien sjönk till 43,50 pence per aktie, vilket är cirka 13% under den högsta punkten i år.

Storbritanniens ekonomiska utsikter förändras

Lloyds är Storbritanniens största bank. Banken verkar under sitt eget namn och dotterbolag som Halifax och Scottish Widows. De har också ett joint venture med Schroders, en av de största kapitalförvaltarna i Storbritannien.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lloyds aktier har stigit med mer än 25% i år, hjälpt av den starka återhämtningen inom den brittiska ekonomin. Inte minst efter att Storbritannien lyckades nå ett avtal med Europeiska unionen och därmed undvika en djup kris i samband med Brexit.

Samtidigt var Storbritannien det första landet som inledde sin vaccinationsprocess. Detta ledde i sin tur till en snabbare återhämtning än i vissa andra västländer.

Lloyds gynnades också av den brittiska regeringens finanspolitiska stimulansåtgärder. Till exempel hjälpte regeringens permitteringsprogram till att stabilisera arbetsmarknaden. Att stämpelskatten pausades bidrog också till att stärka bostadsmarknaden. Lloyds är den största bolånegivaren i Storbritannien.

Lloyds ekonomiska framsteg

Företaget har dessutom gjort stora ekonomiska framsteg, delvis hjälpt av de krismedel som det tilldelade förra året. I sin senaste rapport meddelade företaget att deras vinst före skatt landade på 2 miljarder pund.

Viktigast av allt var att Lloyds höjde sin framtidsprognos. De förväntar sig att helårets räntemarginal kommer att vara cirka 250 räntepunkter och avkastningen på det materiella egna kapitalet blir cirka 7,6 miljarder pund.

Lloyds aktiekursen drog sig tillbaka efter att data visat att Storbritanniens inflation sjönk till 2,0% i juli. Som ett resultat kommer Bank of England (BOE) sannolikt inte att ha något incitament att höja räntorna. Andra siffror som publicerats på senare tid, särskilt vad gäller bostadsmarknaden, har också varit relativt svaga.

Samtidigt förväntas banken skifta fokus genom att utöka sina förmögenhetsförvaltningstjänster. Deras nya VD, Charli Nun, var tidigare förmögenhetschef på HSBC och har uttryckt intresset för att utöka denna division.

Prisprognos för Lloyds

Lloyds share price

Det dagliga diagrammet visar att Lloyds aktier har haft en övergripande fallande trend den senaste tiden. De har kämpat med att röra sig över nyckelmotståndsnivån vid 50,62 pence. De har också sjunkit under 25 och 50 dagars vägda glidande medelvärden (WMA) medan Relative Strength Index (RSI) har rört sig nära den överköpta nivån.

Därför kommer ytterligare svaghet att bekräftas om LLOY-aktiekursen faller under nyckelstödet vid 42,86. Ett lyft över 47,8 pence skulle däremot ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10