Lloyds Banking Group utser Charlie Nunn till ny VD

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on dec 1, 2020
Updated: maj 27, 2022
  • Lloyds Banking Group utser Charlie Nunn till sin nya verkställande direktör.
  • Nunn arbetar för tillfället på HSBC som Head of wealth & personal banking.
  • HSBC säger att Nuno Matos kommer att ersätta Charlie Nunn när han ansluter till Lloyds 2021.

Lloyds Banking Group (LON: LLOY) har utsett Charlie Nunn till sin nästa verkställande direktör. Nunn, som för tillfället arbetar på HSBC som Head of wealth & personal banking, kommer att efterträda Antonio Horta-Osorio på Lloyds. Antonio avslöjade sina planer på att avgå i juli och planeras lämna rollen 2021 efter tio år på företaget.

Lloyds Banking Group avslutade gårdagens handel efter att ha sjunkit med cirka 5% på aktiemarknaden. Det brittiska finansinstitutet har nu ett pris per aktie på 36 pence, vilket innebär en nedgång på över 40% hittills i år. Då har man ändå återhämtat sig med 50% sedan årets lägstanivå på 24 pence per aktie i slutet av september. Lloyds Banking Group inledde året med ett pris per aktie på 64 pence.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lloyds redovisade bättre resultat än väntat för tredje kvartalet

Enligt experter väntar utmanande tider för Nunn när han ska försöka att navigera Storbritanniens största långivare genom covid-19-pandemin. Hälsokrisen har också fått landets centralbank att aggressivt sänka räntorna i år, vilket ytterligare bidrar till den svåra ekonomiska miljön.

När regeringen drar tillbaka sitt stöd för jobb och företag under 2021 förutspår analytiker att Lloyds verksamhet kommer att drabbas hårt de efterföljande månaderna. Lloyds Banking Group rapporterade dock bättre resultat än förväntat för räkenskapsårets tredje kvartal i oktober.

Nunn anslöt till HSBC tidigare i år. Enligt Lloyds Banking Group kommer Nunn att erhålla 1,125 miljoner pund i grundlön, 1,05 miljoner pund i fast aktietilldelning och flexibel förmånsfinansiering värderad till 4% av grundlönen. Efter pension kommer Nunn att få 15% av sin lön som pension.

HSBC meddelar att Nuno Matos kommer att ersätta Charlie Nunn 2021

Den brittiska investeringsbanken HSBC meddelade igår att Nuno Matos kommer att ta över Nunns roll nästa år. Matos fungerar just nu som verkställande direktör för HSBC Europe.

Financial Times rapporterade också under helgen att HSBC överväger att avveckla sin detaljbanksverksamhet i USA efter att den bokfört en förlust på 388 miljoner pund för skatt under de första nio månaderna av innevarande räkenskapsår.

Lloyds Banking Group gick ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 20%. I skrivande stund värderas företaget till 25,80 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 90,43.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money