HSBC slutar att erbjuda banktjänster i USA

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 30, 2020
  • Financial Times säger att HSBC överväger en fullständig exit från banktjänster i USA.
  • Investeringsbanken har ännu inte gjort ett officiellt tillkännagivande om sådana planer.
  • Den största europeiska banken är mer än 30% ner på marknaden jämfört med förra året.

HSBC Holdings plc (LON:HSBA) har kämpat för att konkurrera med stora bankjättar i USA under lång tid. I en rapport på lördag sade Financial Times att den största europeiska banken nu planerar att avsluta banktjänster helt och hållet i USA.

Med 4,04 pund per aktie är HSBC för närvarande mer än 30% ner på aktiemarknaden jämfört med förra året. Aktierna i den brittiska multinationella investeringsbanken sjönk så lågt som till 2,83 pund den sista veckan i september. HSBC började året till ett pris per aktie på 5,95 pund.

HSBC har ännu inte gjort ett officiellt tillkännagivande om dessa planer

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rapporten sade också att HSBC:s högsta ledning förväntades presentera planen och söka godkännande från styrelsen i december. Investeringsbanken har ännu inte gjort ett officiellt uttalande angående Financial Times rapport. HSBC publicerade sin finansiella rapport för det tredje kvartalet under den sista veckan i oktober som framhöll en kraftig nedgång på 54% av nettovinsten.

HSBC erkände nyligen att de mött ekonomiska utmaningar som de sade förvärrades ytterligare i år på grund av den pågående COVID-19-krisen som hittills har smittat mer än 1,6 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 58 tusen dödsfall. Den London-baserade banken sa också i augusti att de kommer att påskynda sin omstruktureringsplan som inkluderar att minska arbetskraften med 35 tusen jobb i ett försök att stärka ekonomin.

I ett tillkännagivande förra månaden höjde den brittiska multinationella banken målet för årliga kostnadsbesparingar till 2022. De siktar nu mot helårskostnader på under 23,23 miljarder pund, vilket är mer ambitiöst jämfört med målet som fastställdes i februari. I jämförelse hade HSBC värderat sina driftskostnader till 31,70 miljarder pund under räkenskapsåret 2019.

HSBC:s amerikanska division rapporterade 388 miljoner pund i förlust före skatt

HSBC tjänade den amerikanska marknaden som en universalbank med full service i 40 år. Den amerikanska divisionen rapporterade 388 miljoner pund förlust före skatt under de första nio månaderna av innevarande räkenskapsår, efter att ha redovisat 209 miljoner pund förlust under räkenskapsåret 2019 och 136 miljoner pund under räkenskapsåret 2018.

HSBC presterade något nedåt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 10%. I skrivande stund värderas den 6:e största banken i världen som har en total tillgång på 2,03 biljoner pund, till 82,46 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust