USD/CHF-prognos inför schweizisk detaljhandel, BNP och KPI data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 2, 2021
  • USD/USD ligger inom ett snävt intervall före de senaste uppgifterna från Schweiz.
  • Den schweiziska statistikbyrån kommer att publicera de senaste detaljhandels- och BNP-uppgifterna.
  • Det kommer också att publicera de senaste konsumentinflationssiffrorna.

USD/CHF-priset ligger i ett snävt intervall inför kommande Schweiz BNP- och konsumentprisindex (KPI) data som planeras för torsdag. Paret handlas på 0,9153, där det har varit de senaste dagarna.

Schweiz inflation och BNP-uppgifter

Den schweiziska ekonomin går måttligt bra när intern och extern efterfrågan stiger och när landet intensifierar sin vaccinationsprocess.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den schweiziska statistikbyrån publicerar de senaste BNP-siffrorna på torsdagsmorgonen. Ekonomer förväntar sig att dessa siffror visar att landets ekonomi ökade med 2,0% kvartal-över-kvartal under andra kvartalet. Detta kommer att bli en anmärkningsvärd återhämtningstempo efter att ekonomin minskat med 0,1% under det första kvartalet.

Som ett resultat förväntas denna återhämtning återhämta sig med cirka 9% på årsbasis. Detta kommer att vara den snabbaste återhämtningstakten sedan förra året när landet kom ut ur den första lockdownen.

USD/CHF-paret kommer också att reagera på de senaste schweiziska inflationsuppgifterna. Ekonomer förväntar sig att dessa siffror visar att rubriken KPI ökade från -0,1% i juli till 0,1% i augusti. Detta kommer att innebära en årlig tillväxt på cirka 0,8%, vilket är något under SNB-målet på 2,0%.

Den andra viktiga informationen att titta på är de schweiziska detaljhandelssiffrorna för juli. Liksom inflationen förväntas uppgifterna visa en stark återhämtning eftersom invånarna spenderade mer pengar.

Ändå, oavsett hur siffrorna kommer ut, förväntar sig analytiker inte en förändring av politiken från schweiziska nationalbanken (SNB) snart. Dessutom har banken bibehållit negativa räntor de senaste åren. Den har också hävdat att den schweiziska francen är betydligt övervärderad.

Samtidigt finns det risker med det ökande antalet covid fall i landet även om vaccinationsprocessen accelererar. USD/CHF kommer också att reagera på Amerikas export- och importdata och de senaste sysselsättningsnumren.

USD/CHF prognos

USD/CHF

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USD/CHF-priset har legat i ett snävt intervall den senaste tiden. Den har förblivit mellan den smala kanalen vars stöd- och motståndsnivåer ligger på 0,9100 respektive 0,9206. Det är också längs 25-dagars- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA) medan Relativt Styrkeindex (RSI) är på en neutral nivå. Därför kommer paret sannolikt att förbli inom detta område efter de senaste schweiziska ekonomiska uppgifterna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust