Atlantic Equities: Netflix-aktier kan stiga med cirka 30%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 7, 2021
  • Atlantic Equities Hamilton Faber höjer sitt kursmål på NFLX till $780.
  • KeyBancs Patterson upprepade också sitt "överviktiga" betyg på Netflix-aktier.
  • Aktierna i företaget bröt över sitt kritiska motstånd på 593 dollar i morse.

Virtus Investment Partners Joe Terranova sa förra veckan att Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) aktien var på väg att bryta över sitt kritiska motstånd på 593 dollar, och det ser ut som om han hade rätt.

Aktierna i företaget hoppade 4,0% i morse till 613 dollar efter att Atlantic Equities upprepade sin ”överviktiga” rating på aktien och höjde kursmålet från $690 till $780 (Street High), vilket motsvarar cirka 30% uppåt härifrån.

Analytiker Hamilton Faber höjer sin syn på abonnenttillväxt

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt analytikern Hamilton Faber från Atlantic Equities kommer streamingjätten att ha 292 miljoner abonnenter år 2024 mot 279 miljoner som han hade uppskattat tidigare. År 2025 kommer Netflix att träffa 311 miljoner prenumeranter, tillade han.

”Vi tror att Netflix-abonnentpenetrationen i stort kommer att toppa med cirka 60% i avsaknad av någon strängare lösenordsdelning,” sa Faber.

Mycket av abonnenttillväxten, enligt Faber, kommer från internationella marknader, men USA kommer att fortsätta att vara Netflix enskilt största inkomstkälla. Han förväntar sig att produktionsbolagets hemland kommer att utgöra 23% av dess inkrementella intäkter, följt av Japan med 11% och Brasilien med 8%.

KeyBancs Patterson upprepade också sitt ”överviktiga” betyg på NFLX

Tillkännagivandet kommer bara dagar efter att KeyBancs Justin Patterson också upprepade sitt ”överviktiga” betyg på Netflix-aktien med ett kursmål på $645, vilket innebär en ökning med cirka 3,0% från nuvarande aktiekurs.

Netflix åtog sig nyligen att släppa 42 originalfilmer i slutet av 2021, vilket kan vara en stor tillväxtdrivare för det Kalifornien-baserade företaget. Program som ”Money Heist”, skrev Patterson, är väldigt populära på de internationella marknaderna, medan ”Stranger Things” och ”The Witcher” är lika populära i USA också.

Företaget på 270 miljarder dollar har nu ett pris -till -vinst -förhållande på 63,36.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money