EUR/USD-förutsägelse inför ECB:s räntebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 8, 2021
  • EUR/USD-paret sjönk för tredje dagen i rad före ECB: s beslut.
  • Banken förväntas lämna räntor och kvantitativa lättnadspolicyer oförändrade.
  • Beslutet kommer vid en tidpunkt då eurozonens ekonomi har en stark återhämtning.

EUR/USD kraschade för andra raka dagen när investerare väntade på räntebeslutet från Europeiska centralbanken (ECB) i september. Paret sjönk till 1.1800, vilket var den lägsta nivån sedan torsdagen förra veckan.

ECB-beslut framåt

Den största katalysatorn för EUR/USD den här veckan är ECB:s räntebeslut planerat till torsdag. Analytiker räknar med att centralbanken kommer att lämna räntorna oförändrade när blockets ekonomiska återhämtning accelererar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den viktigaste informationen att titta på under detta beslut är bankens inställning till kvantitativa lättnader. I den förvärvar banken tillgångar värda 1,85 biljoner i ett försök att förbättra likviditeten och sänka lånekostnaden.

Vissa analytiker förväntar sig att banken bibehåller den nuvarande takten för tillgångsköp när blocket kämpar mot pandemin. Det mest hökaktiga beslutet kommer att vara ett beslut att dramatiskt sänka inköpstakten.

Beslutet kommer två dagar efter Reserve Bank Australia beslutade att sänka inköpstakten och förlänga dessa inköp till februari. Det kommer också en dag efter Bank of Canada lämnade räntor och kvantitativa lättnadspolicyer oförändrade.

Samtidigt kommer det efter några uppmuntrande uppgifter från euroområdet. Förra veckan avslöjade data från Markit att tillverkningen och produktionen av tjänster förblev stabil i augusti. Ytterligare data visade att regionens ekonomi återhämtade sig snabbare än väntat under andra kvartalet.

Viktigast av allt är att sysselsättningssituationen i euroområdet har förbättrats medan inflationen har stigit till 3%. Precis som Fed kommer ECB sannolikt att påpeka att denna inflationsvåg är övergående.

EUR/USD-paret kommer också att reagera på den senaste Fed Beige-boken och kommande initial arbetslöshetsdata.

EUR/USD teknisk analys

EUR/USD

Det dagliga diagrammet visar att EUR/USD-paret steg till 1.1904 förra veckan efter de svaga amerikanska lönereglerna för icke -jordbruksprodukter. Paret har sjunkit under de senaste tre dagarna i rad och det verkar som om det har bildat ett dubbelmönster vars halsringning är 1.1660.

Paret stöds också av de korta och längre glidande medelvärdena medan Relative Strength Index (RSI) har sjunkit. Om det slutar dagen med rött, kommer det att ha bildat det så kallade tre svarta kråkmönstret.

Även om dessa mönster är baisse, finns det en känsla av att försäljningen har överskridits. Som sådan kan paret återuppta den hausseartade trenden efter ECB-beslutet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust