USD/CAD-prognos inför BOC-räntebeslutet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on sep 7, 2021
  • USD/CAD-priset höll en hausseartad trend inför BOC-beslutet.
  • BOC förväntas lämna räntorna oförändrade på 0,25%.
  • Det kommer också att behålla sin kvantitativa lättnadsplan.

USD/CAD-priset återhämtade sig på tisdagen när handlare reagerade på den spektakulära comebacken i den amerikanska dollarn. De fokuserar också på det kommande Bank of Canada (BOC) räntebeslut. Det handlas på 1.2635, vilket är det högsta det har varit sedan 2 september.

Bank of Canadas beslut framåt

USD/CAD-priset stiger när investerare väntar på beslutet från Bank of Canada (BOC) i september. Banken, som inledde sitt möte i september, förväntas lämna räntorna oförändrade på 0,25% när landet kommer i valläge.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt kommer BOC sannolikt att hålla sina tillgångsköp stabila i nuvarande takt på 2 miljarder dollar per vecka. Banken har redan minskat sitt program för inköp av tillgångar tre gånger. Den senaste avsmalningen kom i bankens möte i juli.

Status quo kommer att hända när landet ser en ökning i Covid-19-fall, vilket kan bromsa återhämtningen. Redan uppgifter från Statistik Kanada visade att landets ekonomi minskade med cirka 1,1% under det andra kvartalet. Det var lägre än BOC: s uppskattning av en expansion på 2,5%.

Samtidigt kommer detta beslut vid en tidpunkt då Kanada förbereder sig för ett val som kallades förra månaden. Därför räknar analytiker med att centralbanken kommer att försöka förbli opolitisk. I en NObs, analytiker på Bank of Montreal sa:

”I ett försök att förbli opolitisk, förvänta dig att banken mjukt tömmer tillväxtens svaghet och betonar att det finns mycket osäkerhet.”

En presskonferens kommer inte att följa detta beslut. Därför kommer USD/CAD att reagera på ett tal av guvernör Tiff Macklem på torsdag. Han kommer att svara på frågor under sessionen, vilket kan flytta paret. Nästa viktiga katalysator för paret blir de kommande jobbsiffrorna i Kanada som kommer ut på fredag.

USD/CAD teknisk analys

USD/CAD

Tretimmarsdiagrammet visar att USD/CAD-paret har varit i en hausseartad trend sedan i fredags förra veckan. Paret har lyckats flytta från förra veckans lägsta på 1.2492 till nuvarande topp på 1.2630. Längs vägen har den flyttat sig över den nedåtgående trendlinjen som visas i svart.

Det har också rört sig något över 25-dagars- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Dessutom har histogrammet för MACD flyttat sig över den neutrala nivån. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga inför BOC-beslutet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money