NZD/USD-prognos: hausse flaggmönster pekar på ett utbrott

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 10, 2021
  • NZD/USD-paret ökade efter de relativt svaga NZ-elektroniska kortförsäljningsdata.
  • Nya Zeelands detaljhandelsförsäljning rasade efter att landet gick i lockdown.
  • NZD/USD har bildat ett hausseartat flaggmönster före amerikanska PPI-data.

NZD/USD priset lutade högre när Nya Zeeland avslöjade de första effekterna av lockdownen. Paret steg till 0,7120, vilket var något högre än veckans lägsta på 0,7075.

Nya Zeelands detaljhandelsförsäljning sjunker

Augusti var en svår månad för Nya Zeeland eftersom landet registrerade sitt första Covid-fall på mer än 6 månader. Som ett resultat beordrade regeringen de flesta delar av landet till en låsning av nivå 4. Som väntat hade detta tillkännagivande en inverkan på ekonomin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt statistikkontoret minskade Nya Zeelands försäljning av elektroniska kort med 19,8% i augusti efter att ha stigit med 0,7% under föregående månad. Försäljningen minskade också med 11,4% på årsbasis efter att ha ökat med 4,7% i juli. Detta var den första månaden för försäljningen att sjunka på några månader.

Som ett resultat finns det en sannolikhet att även andra delar av ekonomin kommer att dra ihop sig på grund av de nya avstängningarna. Ändå steg NZD/USD-priset eftersom dessa siffror kommer att förbättras på kort sikt när landet öppnar igen. Regeringen rapporterade bara 11 nya fall, ett tecken på att dess strategi fungerar. Det rapporterade också att mer än 61 000 vacciner administrerades på torsdagen.

Nästa viktiga katalysator för NZD/USD är den senaste amerikanska producentprisindex (PPI) som kommer ut senare idag. Analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att landets producentprisindex sjönk från 1,0% till 0,6% från månad till månad. Detta kommer i sin tur att leda till en årlig tillväxt på 8,2%.

Kärn-PPI, å andra sidan, förväntas sjunka från 1,0% i juli till 0,5% i augusti. Som ett resultat kommer detta att gå från 6,2% till 6,6% på årsbasis. Det här är viktiga siffror eftersom de ger ett mått på inflationen i landet.

NZD/USD teknisk analys

NZD/USD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att NZD/USD-paret har haft en övergripande hausseartad trend de senaste veckorna. Paret lyckades flytta från förra månadens lägsta på 0,6805 till 0,7170. Paret drog sig sedan tillbaka något och handlas på 0,7120. Det ligger något över 25-dagars- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Samtidigt har den bildat ett hausseartat flaggmönster, som vanligtvis är ett hausseartat tecken. Därför kommer paret sannolikt att studsa tillbaka högre på kort sikt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money