NZD/USD-prognos när Nya Zeeland tillkännager ny lockdown

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 17, 2021
  • NZD/USD-paret föll kraftigt idag.
  • Det drog sig tillbaka efter att Nya Zeeland meddelade en ny lockdown.
  • Paret kommer härnäst att reagera på det senaste räntebeslutet från RBNZ.

NZD/USD-priset kraschade idag efter att Nya Zeelands regering beordrade en ny lockdown efter landets första fall av covid-19 på månader. Paret sjönk till 0,6900, vilket är den lägsta nivån sedan den 28 juli.

NZD/USD

Nya Zeelands lockdown

Den nyzeeländska dollarn, som ofta går under smeknamnet kiwin, störtdök idag efter att regeringen meddelade en ny lockdown. Detta skedde efter att landet bekräftade det första lokalt överförda covid-19-fallet på sex månader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Meddelandet var ett stort bakslag för Jacinda Ardens regering som hade planerat att öppna landet igen. Regeringen har också nyligen implementerat en plan för att vaccinera de flesta invånarna.

Nya Zeeland och Australien använder samma strategi för att hantera covid-19. De implementerar vanligtvis lockdowns direkt när ett nytt fall dyker upp. De använder vanligtvis dessa åtgärder för att genomföra kontaktspårning i ett försök att bromsa spridningen av sjukdomen.

Tillkännagivandet kom en dag före räntebeslutet från Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Före detta utbrott förväntade sig analytiker att banken kommer att höja räntorna med cirka 0,25%. Dessutom har de senaste ekonomiska uppgifterna varit starka.

Till exempel visade sysselsättningsdata att Nya Zeeland har lyckats återskapa de flesta jobb som de förlorade under pandemin. Importen och exporten har också ökat medan inflationen har stigit över RBNZ mål på 2,0%.

NZD/USD kommer garanterat att reagera på uttalandet från RBNZ imorgon. Samtidigt kommer paret att reagera på de senaste amerikanska detaljhandelsuppgifterna och ett uttalande från Federal Reserves ordförande Jerome Powell. Han förväntas avslöja vad banken planerar att göra under de närmaste månaderna. Vissa Fed-tjänstemän, som Mary Daly och Rober Kaplan, har redan antytt att penningpolitiken kommer att skärpas.

NZD/USD-prognos

NZD/USD

NZD/USD-paret föll kraftigt på idag när Nya Zeeland implementerade en ny lockdown. På 4-timmarsdiagrammet lyckades paret röra sig under nyckelstödet vid 0,6920. Detta var en viktig nivå eftersom den var den lägsta nivån sedan den 21 juni. Paret har också lyckats bryta under 25 och 50 periodens exponentiella glidande medelvärden.

Relative Strength Index (RSI) har också flyttat till den översålda nivån 30. Därför, även om paret kan fortsätta att falla, finns det en möjlighet att det kommer att studsa tillbaka när investerare reflekterat över Nya Zeelands nya lockdown.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust