Oracle-aktier handlas lägre efter kontorstid: här är varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 14, 2021
  • Oracle överträffar resultatförväntningarna under första kvartalet, men missar intäkterna.
  • VD Safra Katz räknar med upp till 5,0% intäktstillväxt under detta kvartal.
  • Aktierna i företaget är cirka 4,0% färre i handeln efter handel.

Oracle Corp ( NYSE: ORCL ) sade på måndagen att resultatet slog Wall Street -uppskattningar under det första kvartalet. Aktierna i företaget ökade dock med cirka 4,0% i handeln efter timmar med svagare intäkter än väntat.

Finansiella resultat för första kvartalet

Oracle rapporterade 2,46 miljarder dollar i nettoresultat, vilket motsvarar 86 cent per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året hade det 2,25 miljarder dollar i nettoresultat eller 72 cent per aktie. På en justerad basis tjänade den amerikanska multinationella 1,03 dollar per aktie jämfört med siffran för ett år sedan på 93 cent.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Datateknikföretaget genererade 9,73 miljarder dollar i intäkter under det första kvartalet – en ökning från 9,37 miljarder dollar förra året. Enligt FactSet hade experter prognostiserat 97 cent justerad EPS på 9,76 miljarder dollar i intäkter.

Utdelning och andra anmärkningsvärda siffror

Oracle deklarerade 32 cent per aktie av en kvartalsvis utdelning på måndagen. Andra anmärkningsvärda siffror i resultatrapporten inkluderar en ökning av intäkterna från molntjänster med 6% och licensstöd till 7,4 miljarder dollar, ungefär i linje med uppskattningar. Molnlicens och licensintäkter på plats skrivs ut med 813 miljoner dollar (8% lägre än förra året), vilket är blygt för Wall Street-uppskattningen som stod på cirka 860 miljoner dollar, enligt vinstmeddelandet.

Framtidsutsikter

Under det finanspolitiska andra kvartalet förutspår Oracle att intäkterna kommer att växa med upp till 5,0% på 1,09 dollar till 1,13 dollar av resultatet per aktie utan GAAP. Intäkterna från molntjänster och licensstöd förväntas öka mer än 5,0%. VD Safra Katz räknar med att intäkterna kommer att se en liknande tillväxt även för helåret med en rörelsemarginal som är lika eller bättre än nivåerna före pandemin.

Företaget på 248 miljarder dollar har nu ett pris -till -vinst -förhållande på 19,54.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust