Ideanomics ökar sin ägarandel i Energica med ytterligare 50%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 15, 2021
  • Ideanomics kommer att öka sin ägarandel i Energica från 20% till 70%.
  • Affären kommer att hjälpa Ideanomics att expandera sitt globala fotavtryck inom EV-industrin.
  • Affären är föremål för sedvanliga stängningsvillkor, inklusive myndighetsgodkännande.

Ideanomics Inc (NASDAQ: IDEX) har ingått ett avtal om att lansera ett frivilligt villkorligt anbud i samarbete med Energicas grundare av aktier i Energica Motor Company, sade det amerikanska företaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

Efter att ha uppfyllt vanliga stängningsvillkor, inklusive myndighetsgodkännande, kommer Ideanomics att äga ungefär 70% av den italienska tillverkaren av högpresterande elektriska motorcyklar. Energica Founders kommer att fortsätta äga resterande 29% av företaget.

Ideanomics äger för närvarande 20% av Energica

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Meddelandet markerar en kraftig ökning av Ideanomics ägarandel i Energica som för närvarande ligger på 20%.

Att öka sina investeringar i det italienska företaget kommer att hjälpa Ideanomics att expandera sitt globala fotavtryck inom EV-industrin, särskilt på marknaden för högpresterande elmotorcyklar, som beräknas notera en sammansatt årlig tillväxttakt på mer än 35% från 2019 till 2024.

”Med exceptionell förvaltning och ett komplett utbud av innovativa nollutsläppsprodukter som redan finns på marknaden tror vi att Energica kan dra stor nytta av Ideanomics Capitals resurser, förändra deras tillväxtbana och positionera dem som en global ledare på marknaden för elmotorcyklar”, säger Ideanomics vd Alf Fattiga sade i ett uttalande.

Juridiska rådgivare för båda företagen

Ideanomics valde Venable LLP och Greco Vitali e Associati som sina juridiska rådgivare. Nctm tjänstgjorde för Energica.

Det italienska företaget såg en försäljningstillväxt på nära 100% förra året, följt av sin ”största order hittills” under första halvåret 2021, vilket hjälpte till snabb expansion inte bara i Europa utan även i AMEA (Asien, Mellanöstern och Afrika).

”Ideanomics ger tillgång till ett synergistiskt nätverk av innovativa företag som tar itu med globala utmaningar inom transportsegmentet utan utsläpp. Vi ser fram emot fortsatt tillväxt, innovation och samarbete inom Ideanomics ekosystem”, säger Energicas vd Livia Cevolini i ett uttalande.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust