GBP/USD-signal före Storbritanniens detaljhandel

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 17, 2021
  • GBP/USD-paret lutade högre när handlare väntade på brittiska detaljhandelsdata.
  • Siffrorna förväntas visa att försäljningen steg kraftigt i augusti.
  • De kommer efter den starka brittiska inflationen och sysselsättningsdata.

GBP/USD-priset steg under övernattningssessionen när handlare reflekterade över den senaste amerikanska detaljhandeln och antalet arbetslösa fordringar. Fokus flyttar nu till de kommande brittiska detaljhandelssiffrorna som är planerade till i morse. Det handlas på 1,3785, vilket är något över veckans lägsta på 1,3765.

Storbritanniens detaljhandelsnummer

Storbritannien har släppt flera viktiga nummer den här veckan. Först, på tisdagen, publicerade landet starka arbetstillfällen som avslöjade att arbetslösheten sjönk till 4,6% i juli. Ekonomin lade också till tusentals jobb på tre månader till juli.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För det andra, i onsdags, publicerade Storbritannien starka inflationstal. Uppgifterna visade att konsumentpriserna steg kraftigt i augusti. Rubriken KPI steg till 3,2% på grund av förra årets Eat Out to Help Out-program som gav hårda rabatter. Ändå var siffrorna starkare än medianuppskattningen på 2,9%.

Nästa viktiga data som kommer ut från Office of National Statistics (ONS) kommer att vara de senaste detaljhandelsnumren i Storbritannien. Uppgifterna förväntas visa att försäljningen steg i augusti när landet fortsatte att öppna igen. Precis, analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att rubriken KPI steg från 2,5% i juli till 2,7% i augusti. Månadsvis förväntas KPI stiga från -2,5% till 0,5%.

Samtidigt förväntas kärnförsäljningen, som utesluter de flyktiga mat- och energipriserna, stiga från -2,4% till 0,8% och från 1,8% till 2,5%. Dessa siffror förväntas visa att den brittiska ekonomin går bra.

GBP/USD reagerar också på de senaste uppgifterna från USA. På torsdagen avslöjade siffrorna att landets detaljhandelsförsäljning trotsade höga priser och leveransbrist att stiga. Den totala detaljhandeln ökade från -1,8% till 0,7% medan kärnförsäljningen ökade från -1,0% till 1,8%.

GBP/USD prognos

GBP/USD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att GBP/USD-paret steg något under övernattningssessionen. Det handlas på 1,3785, vilket är något under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde. Priset är också något under dubbelmönstret på 1.3900. I prisåtgärdsanalys är ett dubbelmönster vanligtvis ett baisseartat tecken.

Det är också något över den stigande trendlinjen som visas i rött medan MACD har varit på en nedåtgående trend. Därför kommer paret sannolikt att bryta ut lägre när björnar siktar på nyckelstödet vid 1,3700.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust