GBP/USD-prognos inför jobb i Storbritannien och inflationsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 13, 2021
  • GBP/USD-paret förändrades lite på måndag morgon.
  • Paret kommer att reagera på de senaste brittiska konsumentinflationsdata som planeras på onsdag.
  • Storbritannien publicerar också de senaste sysselsättningsnumren på tisdag.

GBP/USD ligger inom ett nära intervall före de viktiga brittiska sysselsättnings- och inflationsdata som planeras för den här veckan. Paret handlas till 1.3835, vilket är under förra veckans högsta på 1.3895.

Storbritanniens inflation kommer att stiga

Inflationen, både från Storbritannien och USA, kommer att vara huvudmotorn för paret GBP/USD den här veckan. Först publicerar USA sina officiella CPI-siffror på tisdag. Ekonomer tror att landets inflation minskade måttligt från 5,4% i juli till 5,3% i augusti. De ser också att KPI -kärnan sjunker något till cirka 4,3%, vilket är betydligt över Fed: s mål på 2,0%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Office of National Statistics (ONS) kommer sedan att publicera de senaste inflationsuppgifterna i Storbritannien. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att landets KPI steg till 2,9% i augusti, en kraftig ökning från de tidigare 2%.

Denna kraftiga ökning kommer att bero på baseffekterna av Rishi Sunaks program ”Eat Out to Help Out”. Enligt systemet fick människor i Storbritannien 50% rabatt på restauranger tre dagar i veckan. Bank of England (BOE) räknar med att landets KPI kommer att stiga till 4% under det fjärde kvartalet.

Kärn-KPI, som utesluter de flyktiga livsmedels- och energipriserna, förväntas stiga från 1,9% till 2,9% på årsbasis. Uppgifterna kommer att minska från 0,5% till 0,4% från månad till månad.

Jobbsiffror i Storbritannien

GBP/USD kommer också att reagera på de senaste sysselsättningsnumren i Storbritannien som kommer ut på tisdag. Uppgifterna förväntas visa att arbetslösheten i Storbritannien minskade från 4,7% i juni till 4,6% i juli. Samtidigt väntas löner med bonus sjunka från 8,8% till 8,2%. Utan bonusar förväntas de sjunka till 6,8%.

Den brittiska arbetsmarknaden förväntas uppvisa en viss blygsamhet under de kommande månaderna när regeringen avvecklar löptidsprogrammet. Noterat av Marc Chandler från Marc to Markets:

”Området 1.3900 dollar har visat sig vara fantastiskt och kabeln har inte flyttat sig över det på en månad. Även om det skulle gå sönder skulle närheten till det viktigare taket på 1,40 dollar hålla momentumhandlare försiktiga. Trots en dålig BNP -rapport i juli inför helgen hölls initialt stöd på cirka 1,3825 dollar.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust