Voyager Digital: Investerares förtroende för kryptovalutors framtid ökar från 81% till 96% under tredje kvartalet

By: Daniela Kirova
on sep 24, 2021
  • 89% av investerarna kommer att öka sitt Bitcoin- eller kryptoinnehav under fjärde kvartalet
  • 80% av investerarna anser att Bitcoin kommer att passera $56 000 i slutet av året
  • 48% ser aktier och fastigheter som sämre värdeförråd än Bitcoin

Voyager Digitals undersökning av detaljhandelsinvesterare för detaljhandeln för tredje kvartalet 2021 återspeglar en alltmer positiv investerares känsla för kryptotillgångar. Denna upptäckt är överraskande eftersom kvartalet har sett en ökad granskning av vakthunden kring den digitala tillgångsindustrin och Bitcoin (BTC/USD) har fortfarande inte nått sitt högsta värde i april.

Nästan 90% av investerarna kommer att öka sitt kryptoinnehav under nästa kvartal

96% av investerarna uttrycker högre förtroende för kryptos framtid, upp från 81% under andra kvartalet 2021. 89% av investerarna kommer att öka sitt Bitcoin eller kryptoinnehav under fjärde kvartalet. 85% av undersökningsdeltagarna sa att Bitcoin hade en tjurning. Under fjärde kvartalet har den hausseartade känslan för kryptokursen med det största marknadsvärdet stigit från 7 till 8 av 10 jämfört med förra kvartalets undersökning (10 är den mest hausseartade).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

80% av investerarna anser att Bitcoin kommer att passera 56 000 dollar i slutet av året. Hälften så många förutspår att priset kommer att överstiga 71 000 dollar. Mest överraskande kanske nästan hälften (48%) ser aktier och fastigheter som sämre värdeförråd än Bitcoin.

Cardano lockar majoriteten av hausseartade känslor

Investerare är mest hausse på Cardano (ADA/USD) med 40%, följt av Ethereum (ETH/USD) med 16%. Voyagers egen token, VGX, kommer på tredje plats med 10%.

Steve Ehrlich, VD för Voyager kommenterade resultaten:

”På nästan varje mått vi mäter i vår sentimentundersökning är kryptotillgångsinvesterare mer hausseartade inför det kvartal som väntar än för tre månader sedan. När vår användarbas fortsätter att växa och digital tillgångstillväxt ökar, tyder våra undersökningsresultat på att ett större antal investerare ser Bitcoin som ett bättre värdeförråd jämfört med mer traditionella tillgångsslag som aktier, fastigheter och statsobligationer. Detta är viktigt när man tänker på att över en femtedel (22%) av de tillfrågade har investerat i krypto i över 2 år. Du kan hävda att dessa investerare nu är ”all-in” på krypto och förmodligen aldrig kommer att tänka två gånger på att ha exponering för traditionella tillgångsklasser någonsin igen.”

Undersökningen ifrågasatte 1 171 handlare valda utifrån deras höga aktivitet på Voyager-plattformen. Antalet affärer de utför per månad varierar från 50 till 100.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust