Vilket är det bästa cannabisbeståndet att köpa? Tilray ser spännande ut

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on sep 27, 2021
  • Tilray-aktierna har sjunkit sedan rally till nya all-time highs i februari.
  • Företagets försäljning har gynnats av snabb tillväxt i Canadas cannabisindustri.
  • Analytiker räknar med att resultatet kommer att växa snabbt från nästa år.

Cannabisindustrin fortsätter att få erkännande bland ökande legalisering. Fler länder, nationer, stater och jurisdiktioner har legaliserat cannabis för medicinsk, fritids- och annan användning, vilket gör det till en av de mest spännande platserna att investera.

Som ett resultat har vissa företag inom cannabisindustrin, som Tilray Inc. (NASDAQ: TLRY), sett en betydande överlinjetillväxt under de senaste åren.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktien uppmärksammades också av detaljhandelsinvesterare, vilket höjde aktiekursen genom chatt på sociala medier.

Ska du investera i Tilray-aktier?

Tilray verkar inom nästan alla de stora segmenten inom cannabisindustrin, inklusive forskning, odling, produktion och marknadsföring. Dessutom har företaget gjort några strategiska förvärv för att öka tillväxten och samtidigt skapa operativa synergier.

Tilrays försäljning hade en genomsnittlig årlig tillväxt på cirka 109% under de senaste fem åren. Och under det senaste kvartalet växte dess topplinje med mer än 900% i följd, vilket satte företaget i en solid position för att leverera ytterligare en robust årlig tillväxt. Företaget siktar på 4 miljarder dollar i cannabisförsäljning, vilket kan förstärkas av den snabba tillväxten på den kanadensiska cannabismarknaden.

Kanadensisk cannabisförsäljning för juli ökade med 46% till rekord 339 miljoner dollar. Tillväxttakten dämpades dock fortfarande av Junis ökning med 58,5%, enligt en rapport sammanställd av New Cannabis Ventures Alan Bronchstein.

Men trots att försäljningen av cannabis fortfarande växer betydligt i följd kan Tilray fortsätta att gynnas och därigenom öka slutresultatet. Analytiker räknar med att resultatet per aktie förbättras med mer än 36% i år innan det växer med en genomsnittlig årlig takt på 40% under de kommande fem åren.

TLRY har utrymme kvar att köra efter returen

Tekniskt tycks Tilray-aktier nyligen ha studsat tillbaka för att undvika att glida till de översålda villkoren för 14-dagars RSI. Aktien har dock ännu inte nått de överköpta förhållandena, vilket ger utrymme för mer rörelse uppåt.

Därför, med Tilray-aktier som fortfarande handlas under 100-dagars glidande medelvärde i intradag-diagrammet, kan investerare flyttas till målvinster på cirka 13,29 dollar eller högre till 14,92 dollar.

Å andra sidan, om trendlinjeresistensen i den fallande kanalbildningen håller fast och därigenom utlöser en tillbakadragning, kan aktien få stöd till $10,20 eller lägre till $8,65.

Slutsats: Tilray tycks vända ett hörn efter tillbakagången

Sammanfattningsvis har Tilray-aktierna sjunkit avsevärt sedan de pratade i sociala medier i början av året för att handla på rekordhöjder.

Därför, med företagets grundläggande förbättringar avsevärt i år, kan den nuvarande tillbakadragandet vara ett tillfälle att köpa innan cannabisindustrin går in i en högre växel.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust