GBP/USD-signal för oktober: björnarna behåller kontrollen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 1, 2021
  • GBP/USD-paret har varit på djupförsäljning den senaste tiden.
  • Det har sjunkit med mer än 5,5% från sin högsta nivå i år.
  • Paret svävar nära den lägsta nivån sedan januari.

Prisförsäljningen i GBP/USD accelererade under övernattningssessionen när oro för den brittiska ekonomin fortsatte. Paret handlas på 1.3420, vilket var det lägsta det har varit sedan januari i år. Priset ligger cirka 5,5% under den högsta nivån i år.

Storbritanniens ekonomi i fara

Ekonomiska uppgifter som publicerades på torsdagen visade att Storbritanniens ekonomiska tillväxt under andra kvartalet var bättre än vad de flesta analytiker förväntade sig. Landets ekonomi hoppade med 5,5% under andra kvartalet, vilket var bättre än medianuppskattningen på 4,8%. Denna ökning var också bättre än 1,6%-minskningen första kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Office of the National Statistics (ONS) växte de flesta delar av den brittiska ekonomin under andra kvartalet när landet öppnade igen. Företagsinvesteringarna steg med 23,6% under andra kvartalet medan konsumentutgifter och statliga investeringar också steg.

Det finns dock en möjlighet att denna goda prestanda kommer att ångras. Storbritannien står inför en stor kraftutmaning, med flera energileverantörer som slutar. Detta hände när grossistpriserna på naturgas steg till rekordhöga.

Samtidigt står landet inför en betydande bränslebrist, med de flesta bensinstationer stängda. Bristen har orsakats av en stor brist på förare. För att ta itu med detta sa den brittiska regeringen att den kommer att be militären att börja leverera bränslet.

I oktober träffas inte Federal Reserve och Bank of England (BOE). Därför kommer GBP/USD att reagera på ekonomiska siffror från de två länderna. Bland de viktigaste kommer siffrorna om inflation och sysselsättning att vara. Dessa siffror kommer att ge signaler om läget för den ekonomiska återhämtningen.

GBP/USD prognos

GBP/USD

Det dagliga diagrammet visar att GBP/USD-paret har varit i en stor försäljning de senaste veckorna. Längs vägen har paret sjunkit under 100-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde. Detta är en signal om att björnar får kontroll. Priset sjönk också under den viktiga supportnivån på 1.3570, vilket var den lägsta nivån i juli.

Därför kommer GBP/USD-paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar sig mot nästa viktiga stödnivå på 1.3300 i oktober.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust