ROTH initierar Flora Growth vid ”köp”: aktier kan nästan fördubblas

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 14, 2021
  • Roth Capital Partners initierar Flora Growth vid "köp" med ett kursmål på $10 per aktie.
  • Forskningsföretaget citerade lågpris cannabisproduktion och globala tillväxtmöjligheter för uppåt.
  • Aktierna i det kanadensiska företaget sjunker med cirka 70% jämfört med föregående år.

ROTH Capital Partners antog täckning av Flora Growth Corporation (NASDAquot: FLGC) på onsdagen med ett ”köp”-betyg och modellerar aktier till ungefär det dubbla från nuvarande nivåer.

Analytikern Scott Fortune hävdade i anteckningen att cannabisföretaget skryter bland de lägsta kostnadsstrukturerna jämfört med sina kamrater. Detta berättigar till en premievärde på 10 USD per aktie, eller 5,5 gånger 2023 uppskattad EV/försäljning mot 3,3 gånger för MCO och fyra gånger för LP.

Flora tillväxtkatalysatorer

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Flora Growths kostnadsfördel jämfört med andra odlare härrör från dess utomhusverksamhet som ligger i det gynnsamma klimatet i Colombia. Det kanadensiska företaget producerar högkvalitativ cannabis till cirka sex cent per gram – den lägsta produktionskostnaden globalt.

Andra skäl till att ROTH-analytiker ser uppåt i FLGC inkluderar en nyligen ändrad colombiansk lagstiftningspolitik som nu tillåter export av torkade cannabisblommor.

Naturligtvis skyndar globala producenter, särskilt från Latinamerika och Europa, att teckna avtal för att köpa från Flora Growth och utnyttja dess lågkostnadsinfrastruktur. Detta bör leda till nya och lukrativa tillväxtmöjligheter för FLGC.

Utöver det har företaget åtagit sig fusioner och förvärv för att ytterligare utöka sin globala marknadsandel. Dess cannabis och derivat kan se stor efterfrågan från läkemedel, kosmetika, textilier, mat och dryck och andra CPG-produkter.

”Förstegångsfördel”

Flora Growths ledningsgrupp har ”starka band” till stora CPG-återförsäljare och detta kan utgöra en förstahandsfördel när fler länder flyttar för att legalisera cannabisförbrukning. Närmare bestämt tillåter företagets distributionsinfrastruktur för icke-THC-produkter företaget att sälja märkta THC/CBD-infunderade CBD-produkter.

Slutligen representerar de senaste lagändringarna i Columbia ”betydande” tillväxtmöjligheter för latinamerika och europeisk cannabisexport.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust