Binance meddelar stöd för Polkadots parachain auktion

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 16, 2021
  • Binance har meddelat att det kommer att stödja auktionen i Polkadot-parachain i november.
  • Fallskärmar har tillskrivits ökad aktivitet på Polkadot-nätverket.
  • Sedan tillkännagivandet av fallskärmslanseringen har DOT samlats till nya månatliga toppar.

Binance, den största kryptovalutabörsen globalt sett till handelsvolymer, har meddelat att det kommer att stödja Polkadots parachainsauktion. Detta är den senaste supporten som Binance har visat Polkadot-nätverket, som använder en skärpningsteknik för att öka skalbarheten.

I fredagsmeddelandet uppgav Binance att det skulle lansera Polkadot Parachain Slot Auction, som förväntas starta i november. Utbytet uppgav vidare att det skulle ge mer information om detta evenemang. ”Ett separat meddelande kommer att läggas ut med mer information. Håll ögonen öppna för de kommande initiativen, ”stod det i meddelandet.

Auktion av Polkadot-fallskärmar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Polkadot-fallskärmsauktionen är en händelse som väcker surr kring Polkadot-blockchain. Parachain är block en blockchain som kan fungera samtidigt och kan överföra data mellan varandra.

Genom att integrera dessa fallskärmar kommer Polkadot att införa en arkitektur med flera kedjor som kommer att sammanföra olika blockchain-nätverk i Polkadot-nätverket. Med detta protokoll kommer andra lager ett blockchains som Bitcoin och Ethereum att ansluta till Polkadots ekosystem och fungera tillsammans som ett stort nätverk.

Dessa fallskärmar ger också interoperabilitet genom att de tillåter olika blockchains att dela data, vilket ökar effektiviteten för hela kryptoutrymmet. Under de kommande åren hoppas Polkadot att dessa fallskärmar kommer att ge driftskompatibilitet mellan DLT-nät.

Fallskärmarna har varit under utveckling i över fem år. De testades dock på Kusama, som är Polkadots kanariska nätverk. I juni distribuerade Polkadot den första platsen för fallskärmar på Kusama-nätverket. Omkring 11 fallskärmsplatser har auktioner sedan dess, vilket har ökat nätverkets verksamhet.

Polkadots fallskärmsauktioner orsakar DOT-prisuppgång

Framgången för fallskärmstesterna på Kusama-kanarienätet kommer att användas för att avgöra om den kommande Polkadot-parachain auktion kommer att bli en framgång. Polkadot -fallskärmskoden har redan utvecklats och är nu klar. Auktionerna förväntas börja den 11 november 2021.

Den första platsen för dessa fallskärmsauktioner kommer att pågå i cirka fem veckor, där en auktion kommer att genomföras varje vecka. Dessutom kommer varje auktion med en fallskärmsplats i 96 veckor.

Polkadots inhemska token, DOT, har varit på ett stort hausse-rally efter tillkännagivandet av dessa fallskärmsauktioner. Efter att datumet för fallskärmsauktionen tillkännagavs i onsdags, ökade Polkadot (DOT/USD) med över 19% och nådde en höjdpunkt på $43,6 samma dag. Myntet har dock inte kunnat hålla dessa toppar, och istället har det sjunkit något till 42 dollar, enligt CoinGecko.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust