Bitcoins prisprognos: 4 experter diskuterar sina BTC-utsikter

By: Daniela Kirova
on okt 17, 2021
  • Gemenskapen kommer inte att äventyra Bitcoins främsta funktion som det digitala guldet
  • Bitcoin har samlat på sig förväntningarna på godkännande av en futures-ETF så snart som imorgon
  • Bitcoin måste bryta $59-60k-nivån för att komma in i en extremt hausseartad fas

Bitcoins (BTC/USD) senaste vinster har varit inget annat än spektakulära. Den passerade 60 000 dollar på fredagen och kommer att fortsätta vinna under den kommande veckan mot bakgrund av en ökad sannolikhet att den första Bitcoin ETF kommer att bli ett faktum snart. Invezz pratade med fyra experter om den regerande mästaren i kryptos utsikter.

Gregory Klumov, STASIS-VD: Bitcoin har nått sitt ”utvecklingstak”

Gregory Klumov, VD för EXANTEs systerföretag, säger att Bitcoins andel av kryptovalutamarknaden har sjunkit eftersom investerare har riktat sin uppmärksamhet på andra projekt. Han tycker inte att det är förvånande eftersom sökandet pågår efter tredje generationens blockchain-kompatibla teknologier, medan Bitcoin bara har en enkel decentraliserad huvudbok. Han säger:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bitcoin har nått sitt utvecklingstak. Samhället vill inte ingripa och lägga till något nytt i funktionalitet som kan äventyra dess primära funktion som det ”digitala guldet”. Det har därför tagit sin plats som ett värdeförråd, eftersom protokollbegränsningar har hindrat det från att bli en fullfjädrad fintech-lösning.

Dessa kommentarer tycks motsäga hans förutsägelse att BTC skulle nå $100K under hösten i år. Har han fortfarande ett prismål på 100 000 dollar? Greg svarade:

BTC blir bara mer och mer föråldrat som ett tekniskt lager för krypto och DeFi i synnerhet. Bitcoin kommer så småningom att nå målet på 100 000 dollar. Tröghetsmekanismen som lanserades för länge sedan kommer oundvikligen att driva den första kryptovalutan till nya rekordhöjder.

Pankaj Balani, Delta Exchange VD: Bitcoin kommer att vara volatilt oavsett vad

VD för Delta Exchange påpekade att Bitcoin har samlat på förväntningarna om godkännande av en futures ETF så snart som i morgon. Han kommenterade:

Även om handlare förväntar sig att godkännandet bara är en formalitet, kan eventuella negativa överraskningar fånga upp marknaden och det kan utlösa en kraftig försäljning. Sammantaget kommer volatiliteten på Bitcoin att vara hög oavsett hur beslutet fungerar.

Simon Peters från eToro: Tålamod kommer att löna sig

Simon Peters, kryptotillgångsanalytiker på eToro, medger att den senaste Bitcoin-prishöjningen främst utlöstes av ökat förtroende för att SEC kommer att godkänna lanseringen av en Bitcoin-baserad ETF. Han säger:

Utsikterna till en ny all-time high inom några veckor bör inte distrahera investerare från deras långsiktiga mål, och en tålmodig strategi är fortfarande den mest försiktiga. Trots det reagerar marknaden klart positivt när vi kommer allt närmare den ”heliga gralen” för en bitcoin-ETF för den underliggande tillgången.

Will Morris från GlobalBlock: En topp på $65 000 blir nästa motståndsnivå

Enligt Will Morris, försäljningshandlare på den brittiska baserade digitala tillgångsmäklaren GlobalBlock, uppmärksammade åsikten att Bitcoin skulle behöva bryta nivån 59-60 000 dollar för att gå in i en extremt hausseartad fas och tillade:

All-time highs på nästan $65 000 blir nästa motståndsnivå inför en potentiell prisupptäcktsfas. Medan BTC-priset har ökat kraftigt under de senaste veckorna, förblir Bitcoin-balansen på börserna på de lägsta nivåerna på nio månader, vilket indikerar att investerare håller Bitcoin i plånböcker istället för att förbereda sig för att sälja.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust