Bitcoins prisprognos: en stor nedgång för BTC kan inte uteslutas

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 18, 2021
  • Bitcoin-priset har varit i en stor hausse trend den senaste tiden.
  • Paret hoppade till en mångmånaders höjd på $62 800.
  • Vi förklarar varför BTC-priset snart kan dra tillbaka.

Bitcoin (BTC/USD)-priset passerade den psykologiska nivån på $60 000 under helgen. Det steg till en mångmånaders högsta på $62 800, vilket var det högsta det har varit sedan maj i år. Detta pris var några poäng under det högsta genom tiderna.

Köp ryktet, sälj nyheterna

Bitcoin-priset steg kraftigt när investerare väntade på ett viktigt beslut från Securities and Exchange Commission (SEC) som fastställdes på måndagen. Byrån har till måndag att neka eller acceptera en börshandlad fond (ETF) av ProShares.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter flera falska starter förväntar sig analytiker att SEC kommer att acceptera fonden denna vecka. Kort därefter kommer det att acceptera ETF-förslag från flera andra företag som Ark Invest, Invesco och VanEck. De förväntar sig att SEC kommer att ge ett klartecken sedan ordföranden, Gary Gensler, har låtit stödja dessa medel.

Analytiker räknar med att medlen kommer att leda till mer inflöde till Bitcoin under de kommande månaderna. Detta kommer i sin tur att leda till mer efterfrågan, vilket kommer att pressa BTC-priset högre. Samtidigt förväntas SEC ge ett klartecken till ETF:er för andra kryptovalutor som Ethereum och Ripple.

Det finns dock en sannolikhet att Bitcoin-priset kommer att registrera en stor återgång denna vecka. Detta beror helt enkelt på en marknadsfunktion som kallas att köpa ryktet och sälja nyheterna. Detta är en situation där investerare köper en tillgång före ett större tillkännagivande och sedan säljer den när nyheterna meddelas.

Situationen har hänt flera gånger tidigare. Till exempel steg BTC-priset före Coinbase-direktnoteringen för några månader sedan. Det minskade sedan kraftigt dagen efter att företaget gick offentligt. På samma sätt samlades Dogecoin kraftigt inför Elon Musks Saturday Night Live (SNL)-framträdande. Det minskade sedan kraftigt sedan dess.

Bitcoin prisförutsägelse

Bitcoin Price

Fyrtimmarsdiagrammet visar att BTC-priset gjorde ett stort hausseutbrott nyligen. Denna utbrott hände när myntet gjorde ett hausseartat flaggmönster. När det ökade, flyttade priset sig över nyckelmotståndsnivån till $60 000. Priset stöddes också av 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden.

Även om den övergripande trenden är hausseartad finns det därför en möjlighet att den kommer att ha en stor återgång denna vecka. Om detta händer är nästa viktiga supportnivå att titta på $55 000.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust