Är det dags att investera i Dover Corp-aktier efter att ha förbättrat FY2021-vägledningen?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 20, 2021
  • Dover Corp-aktier ökade på tisdagen med 2,54% efter att ha offentliggjort sina finansiella resultat.
  • Företaget redovisade sina senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnades.
  • Dover ökade också sin resultatguide för FY2021 före konsensus Street-uppskattningen.

På tisdagen steg Dover Corporation (NYSE: DOV)-aktier med 2,54% efter att ha offentliggjort sitt senaste kvartalsresultat. Företaget redovisade sina finansiella intäkter och resultat för tredje kvartalet innan marknaden öppnade, vilket överträffade analytikernas förväntningar. Dover ökade också resultatprognosen för FY2021 före konsensus Street-uppskattningen.

Företaget redovisade finansiella resultat för tredje kvartalet, icke-GAAP, per aktie på 1,98 dollar, vilket slog genomsnittet för analytikeruppskattningar på 1,85 dollar. Dessutom överträffade dess GAAP EPS på 1,81 dollar konsensusens Street-uppskattning med 0,18 dollar, medan kvartalets intäkter med 14,9% till 2,01 miljarder dollar, 20 miljoner dollar före beräkningarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dover-aktierna har nu ökat med 38,66% i år och mer än 51% under de senaste 12 månaderna.

Dovers spännande tillväxt

Ur ett investeringsperspektiv handlar Dover-aktier till ett attraktivt P/E-tal på 20,65, vilket gör det till ett spännande alternativ för värdeinvesterare. Dessutom förväntar sig analytiker att resultatet per aktie kommer att växa med en genomsnittlig årlig takt på 14,29% under de kommande fem åren.

Därför kan aktien också få uppmärksamhet hos tillväxtinvesterare, medan dess framtida årliga utdelningsavkastning på cirka 1,17% kan behöva förbättras innan DOV sätts på radar för utdelningsinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Dover Corp-aktier nyligen ha slutfört ett uppåtgående utbrott från en fallande kanalbildning. Som ett resultat har aktien ökat över 100-dagars glidande medelvärde och gått närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI.

Därför kan investerare sikta på kortsiktiga återdragningar till cirka 166,52 dollar, eller lägre till 161,47 dollar. Men om priset fortsätter att gå framåt kan det hitta motstånd på $176,21, eller högre på $181,48.

Är det för sent att köpa?

Sammanfattningsvis, även om Dover Corp-aktier fortfarande ser konkurrenskraftiga ut trots tisdagens ökning efter vinst, har aktien gått närmare överköpta förhållanden, vilket skapat en möjlighet för en återgång.

Därför kan det vara bäst att vänta på att aktien testar de viktiga supportzonerna igen innan du satsar på Dovers spännande tillväxtutsikter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money