Netflix ökar på nya prenumeranter med mer än en halv miljon

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 20, 2021
  • Netflix rapporterar marknadsslående vinst för sitt tredje kvartal.
  • Streamingjätten räknar med att lägga till 8,5 miljoner prenumeranter under fjärde kvartalet.
  • Mark Mahaney diskuterar intäkter på CNBC:s "Closing Bell".

Aktierna i Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) stiger 1,0% i handeln efter timmar efter att streamingjätten rapporterade marknadsslående resultat för sitt tredje kvartal.

Finansiella resultat

Netflix sa att vinsten trycktes till 1,45 miljarder dollar under det tredje kvartalet, vilket motsvarar 3,19 dollar per aktie. Under samma kvartal förra året var vinsten begränsad till en mycket lägre $790 miljoner eller $1,74 per aktie, enligt resultatet pressmeddelande.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt FactSet hade experter förutspått att medieföretaget skulle publicera 2,56 dollar per vinst per aktie under tredje kvartalet. Netflix genererade 7,48 miljarder dollar i intäkter jämfört med året innan 6,44 miljarder dollar, och i linje med FactSet-konsensus.

Prenumerant tillväxt

Netflix lade till 4,4 miljoner nya prenumeranter under det tredje kvartalet som praktiskt taget toppade 3,84 miljoner förväntade. ” Squid game” – dess ”största tv-program någonsin”, gjorde ett rejält bidrag till sina kvartalsabonnenters tillväxt.

Asien-Stillahavsområdet bidrog mest till nettotillskott, och USA/Kanada klättrade ur förra kvartalets förluster för att lägga till ungefär 70 000 nya prenumeranter under tredje kvartalet. Det Kalifornienbaserade företaget räknar med att lägga till 8,5 miljoner abonnenter under det fjärde kvartalet.

Mark Mahaneys kommentarer om CNBC:s ”Closing Bell”

CNBC:s ”Closing Report” hyllade Evercore ISI: s Mark Mahaney Netflix starka siffror trots ”superhöga” förväntningar. Han sa:

Dessa siffror är tillräckligt bra för att aktien ska gå upp måttligt. Detta blir det fjärde året i rad för Netflix att lägga till mellan 8 och 9 miljoner prenumeranter under kvartalet i december. Det är ganska imponerande för ett företag som nu ligger norr om 200 miljoner. Det visar konsekvent tillväxt, och investerare älskar det. Det är en av anledningarna till att vi är hausse på aktien.

Atlantic Equities ser också uppsida i Netflix till 780 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust