VD Parker förklarar varför American Airlines fortsatte med förlust under tredje kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 21, 2021
  • American Airlines intäkter nästan tredubblades under det finanspolitiska tredje kvartalet.
  • VD Doug Parker diskuterade kvartalsresultat på CNBC:s "Squawk Box".
  • Flygbolaget räknar med att omsättningen för fjärde kvartalet kommer att minska med 20% från 2019 års nivåer.

American Airlines Group Inc (NASDAQ: AAL) säger att det förlorade mindre än väntat pengar under det finanspolitiska tredje kvartalet på intäkter som nästan tredubblades på årsbasis. Aktierna stiger med cirka 1,0% i förmarknadshandeln.

VD Parkers kommentarer om CNBC:s ”Squawk Box”

CNBC:s “Squawk Box” sa VD Doug Parker att affärsresor var starka i början av kvartalet, men senare dämpade Delta-varianten det igen för att driva oss tillbaka till förlust.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi hade en lönsam juli när intäkterna från affärsresor låg på 64% av 2019-nivåerna. Sedan träffade Delta-varianten och drog den tillbaka till under 50% av nivåerna före pre-pandemi i september, vilket resulterade i en kvartalsförlust, som fortfarande var den minsta sedan pandemin började. ”

Parker sa att American Airlines återgång till lönsamhet är kopplad till efterfrågan på affärsresor och avstod från att ge en specifik vägledning om hur lång tid det kan ta att nå lönsamheten igen.

Finansiella resultat för tredje kvartalet

American Airlines rapporterade 169 miljoner dollar i nettoresultat, vilket motsvarar 25 cent per aktie. Under samma kvartal förra året hade den en förlust på 2,40 miljarder dollar eller 4,71 dollar per aktie. Justerat för engångsposter förlorade lufttrafikföretaget 99 cent per aktie under det senaste kvartalet.

Flygbolaget genererade 8,97 miljarder dollar i intäkter som motsvarar en ökning med 182,7% från förra året. Enligt FactSet hade experter förutspått 1,04 dollar av justerad förlust per aktie på 8,92 miljarder dollar i intäkter.

Framtidsutsikter och andra anmärkningsvärda siffror

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderade en ökning av passagerarintäkter med 213,3% och tillgänglig likviditet på cirka 18 miljarder dollar. Lastfaktorn steg från 58,9% till 78,7% – fortfarande lägre än 80,9% förväntat.

American Airlines förväntar sig att intäkterna under fjärde kvartalet kommer att minska med cirka 20% jämfört med motsvarande för 2019, enligt pressmeddelandet. Analytiker, i jämförelse, efterlyser 17,8% lägre intäkter detta kvartal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust