Marknadens höjdpunkter: Bitcoin och olja gör korrigering, Match Group ökar med 10%

By: Daniela Kirova
on okt 22, 2021
  • Solana marscherar vidare, upp med mer än 12%
  • Snap skyllde på Apple för att ha infört sekretessändringar på iOS-enheter
  • Datingföretaget Match Group, som äger Tinder, OKCupid, Hinge och match.com, fick 10,3%

Efter den nya rekordhöga tiden på nästan $67 000 förlorade Bitcoin (BTC/USD) över 3% under de senaste 24 timmarna. I topp 10 tappade också sju andra mynt värde, troligen på grund av vinsttagning efter det senaste rallyt. Två anmärkningsvärda undantag var Polkadot (DOT/USD) och Solana (SOL/USD), med det senare med mer än 12%.

Cardano (ADA/USD) kommer att genomgå en ”hard fork” vid ca. 21:44 UTC idag. Uppgraderingen ska inte pågå länge och handeln kommer sannolikt inte att påverkas.

$SNAP förlorar 20%

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under handeln på eftermiddagen på torsdagseftermiddagen sjönk Snap Inc.-aktier med mer än 20%. Skaparen av Snapchat förutspådde en svagare eriod än väntat, och anklagade Apple för att införa sekretessändringar på iOS-enheter som skadar deras förmåga att göra riktad reklam och mäta digital reklam.

Match Group-aktierna ökade med 10%

Datingföretaget Match Group, som äger Tinder, OKCupid, Hinge och match.com, fick 10,3% igår efter att Google meddelat planer på att sänka sin avgift på de prenumerationsbaserade apparna i Google Play.

PayPal-aktiekursen sjönk med nästan 6%

De stora amerikanska aktieindexen blandades igår. DJ30 var något i rött, medan NASDAQ100 fick 0,6%. De högteknologiska högteknologiska indexen var fitnessföretaget Peloton Interactive, Netflix och Tesla med vinster på 4,9%, 4,4%respektive 3,4%.

En av de största förlorarna på NASDAQ100 var PayPal, vars aktiekurs sjönk med 5,8%. Investerare reagerade negativt på nyheten om att betalningsprocessorn förhandlade om att köpa Pinterest.

IBM tappar 9,4% på grund av missade intäktsförväntningar

IBM drog ner DJ30 med en anmärkningsvärd förlust på 9,4% efter inkonsekvenser med intäktsförväntningarna för tredje kvartalet. Försäljningen som följde skadade hela prestandan för DJ30-indexet. Idag kan Federal Reserve-ordföranden Jerome Powells deltagande i en finanskonferens påverka amerikanska marknader. Han kommer att delta i en virtuell paneldiskussion som är värd för den sydafrikanska reservbanken.

Oljan fortsätter att glida

Efter att ha sjunkit till nästan $80 igår lyckades olja slutligen sluta dagen över $82, men var fortfarande i rött under hela torsdagen. Idag sjunker oljepriset fortfarande från den senaste sjuåriga toppen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust