Walmart installerar 200 Coinstar-kiosker i olika butiker i USA

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 22, 2021
  • Walmart har meddelat att kunder i specifika amerikanska butiker nu kan köpa Bitcoin med bankomater.
  • Installationen av dessa bankomater kommer att möjliggöras med Coinstar och CoinMe.
  • Walmart har misslyckats med att publicera ett officiellt pressmeddelande om frågan efter förra månadens bluff.

Walmart Inc uppgav att dess kunder i specifika amerikanska butiker nu kunde köpa Bitcoin (BTC/USD) med Bitcoin-bankomater Coinstar installerat. För närvarande finns det cirka 200 Coinstar-kiosker i Walmart-butikerna i USA. Genom dessa kiosker har kunderna nu en plattform där de kan köpa Bitcoin.

Coinstar är en bankomatleverantör som är populär för att installera bankomater som tillåter användare att byta fysiska mynt mot krypto. Företaget har också samarbetat med CoinMe för att låta kunderna köpa Bitcoin i utvalda kiosker.

Walmart & Crypto

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kommunikationsdirektören på Walmart, Molly Blakeman, talade med CoinDesk som bekräftade denna utveckling.

Det finns 200 Coinstar-kiosker i Walmart-butiker i USA som ingår i denna pilot.

Coinstar och CoinMe är de två plattformarna som gör denna process möjlig. Efter att fiat-valuta har införts i maskinen utfärdas en kupong. Användaren måste sedan skapa ett CoinMe-konto och slutföra en känn-din-kund-process för att lösa in kupongen.

På Coinstar-webbplatsen står det att bankomaten tar ut en avgift på 4% för dem som köper Bitcoin och en 7% avgift för dem som byter sina tillgångar till kontanter. Den senaste utvecklingen täcktes av Walmart försiktigt på grund av en bluff förra månaden om att Walmart samarbetade med Litecoin (LTC/USD). Walmart har dock bekräftat de aktuella nyheterna trots att de inte har gett ut ett pressmeddelande.

Oro över Bitcoin-bankomater

Under det senaste året har installationen och användningen av Bitcoin-bankomater över hela USA varit hög. Förra året hade Coinstar meddelat att det utökar sina bankomater i hela USA till cirka 3500 maskiner för att möta den växande efterfrågan.

Den ökande användningen av Bitcoin-bankomater har dock skapat debatt om efterlevnadsproblemen kring dessa valutor. Dessa bankomater antas vara vägar för att främja penningtvätt eftersom några av operatörerna på dessa maskiner inte uppmärksammar någon olaglig verksamhet med dessa maskiner.

Förra månaden utfärdade Kraken en rapport som visade att Bitcoin-bankomater var hem för olika sårbarheter som hotaktörer kan utnyttja och äventyra integriteten för användarna av dessa maskiner.

Enligt Kraken-rapporten misslyckades många ägare av GBBATM2 ATM-märkena med att ändra QR-koden som standard. Detta innebar att hotaktörer med tillgång till dessa QR-koder kan äventyra dessa maskiner. Därför rekommenderas användarna att använda system som de litar på.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money