HSBC-aktiekursprognosen inför kvartalsresultatet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 24, 2021
  • Kursen på HSBC kommer att vara i fokus på måndag morgon.
  • Banken förväntas öka sitt återköpsprogram.
  • Analytiker kommer att se upp för ett uttalande om Kinas fastighetsmarknad.

Kursen på HSBC (LON: HSBC) kommer att vara i fokus på måndag morgon när företaget publicerar sina kvartalsresultat. Aktien har stigit de senaste sex raka dagarna och handlas på det högsta det har varit sedan juni i år. Det har stigit med mer än 30% från sin lägsta nivå den här månaden.

HSBC-intäkter

HSBC är den största europeiska banken med tillgångar. Företaget har mer än 2,8 biljoner dollar i tillgångar, vilket gör det större än sina kamrater som Barclays och Lloyds Bank.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

HSBC-aktien har varit i rampljuset under de senaste åren eftersom investerare har fokuserat på flera faktorer. Till exempel har den fångats i hårkorset i Washington och Peking. Detta beror mest på att företaget tjänar de flesta av sina pengar på platser som Hong Kong. Det utökar också sina förmögenhetsförvaltningstjänster till Kina.

Företaget har också varit i fokus på grund av sin exponering mot Kinas fastighetsmarknad. Landets fastighetsbubbla verkar spricka med bostadspriserna sjunkande. Evergrande, den näst största utvecklaren, har också gått närmare konkursen. Det har mer än 300 miljarder dollar i skulder. Andra företag i branschen som Sinic och Fantasia Holdings har också kämpat.

Därför kommer HSBC-aktiekursen att följas noga på måndag när företaget publicerar sina kvartalsresultat. Trots utmaningarna räknar analytiker med att banken kommer att ha starka resultat. Till exempel räknar de på UBS med att företaget kommer att rapportera ett återköpsprogram på 2,5 miljarder dollar när ledningen försöker höja aktiekursen. Dess vinst mer än fördubblades under andra kvartalet.

Företagets aktier kommer också att reagera på ledningens kommentarer om sin exponering mot den kinesiska fastighetssektorn. De senaste resultaten från sina globala kamrater som Goldman Sachs och Morgan Stanley har varit relativt starka.

HSBC-aktiekursprognos

HSBC share price

Det dagliga diagrammet visar att HSBC-aktien har återhämtat sig starkt de senaste veckorna. Längs vägen har aktien flyttat sig över 78,6% Fibonacci retracement. Det har också stigit över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde. Viktigast av allt, det närmar sig den viktiga motståndsnivån vid 450p.

Därför kommer aktien sannolikt att stiga efter resultatet eftersom de flesta av de dåliga nyheterna redan har prissatts i. Men en nedgång under nyckelstödet på 420p kommer att innebära att aktien kommer att sjunka till under 400p snart.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust