Coca-Colas vd om resultat för tredje kvartalet: problem med leveranskedjan är inte katastrofala

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 27, 2021
  • Coca-Cola rapporterar marknadsslagande resultat för sitt tredje kvartal.
  • Dryckesjätten höjde sin guidning för hela räkenskapsåret.
  • VD Quincey diskuterade resultatet i en intervju med CNBC:s Sara Eisen.

Aktierna i Coca-Cola Co (NYSE: KO) steg med 3,0 % på onsdagsmorgonen efter att dryckesjätten rapporterade marknadsslående resultat för sitt tredje kvartal och höjde riktlinjerna för framtiden.

Höjdpunkter från VD Quinceys intervju med CNBC:s Sara Eisen

Coca-Colas försäljning och volymer återgick till 2019 års nivåer under tredje kvartalet, vilket var särskilt imponerande eftersom många av dess segment ännu inte återhämtat sig helt från pandemin. Som en sammanfattning av sin intervju med vd James Quincey sa Sara Eisen från CNBC:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De är tillbaka i kategorier som snabbserveringsrestauranger, särskilt de som är digitalt benägna eller har genomkörare. Men Cola är stort på kryssningar och arenor, men resor, fritid och gästfrihet har ännu inte återhämtat sig helt.

Quincey berättade också för Eisen att Coca-Cola hade återupptagit utgifterna för marknadsföring efter att ha stoppat reklam förra året mitt i den globala pandemin. Verkställande direktören höll med om att begränsningar i försörjningskedjan och brist på arbetskraft var en utmaning, men uttryckte förtroende för att det inte var en dealbreaker.

När det gäller försörjningskedjan är situationen uppenbarligen tight. De står inför det på alla fronter, men de kan navigera i det. De sa att det inte var katastrofalt. Detsamma gäller arbetskostnader, högre kostnader för insatsvaror, högre kostnader för material som burkar och flaskor; Coca-Cola känner av allt, men han sa att det inte står i vägen för lönsamhet.

Q3 finansiella resultat

Coca-Cola sa att dess nettovinst uppgick till 2,47 miljarder dollar, vilket motsvarar 57 cent per aktie. Under samma kvartal förra året var nettovinsten maximerad till 1,74 miljarder dollar eller 40 cent per aktie. Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska företaget 65 cent per aktie.

Det Georgia-baserade multinationella företaget genererade 10,04 miljarder dollar i intäkter, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 16,1 %, enligt resultatpressmeddelandet. Enligt FactSet hade experter förutspått 58 cents justerad vinst per aktie på 9,77 miljarder dollar i intäkter.

Framtida vägledning

För räkenskapsåret 2021 förutspår Coca-Cola nu en tillväxt på upp till 17 % jämfört med föregående år i sin justerade vinst per aktie. I jämförelse efterlyser analytiker istället en ökning på 15,9 %. Det NYSE-noterade företaget förväntar sig att dess organiska intäkter kommer att stiga med 15 % i år.

Under det tredje kvartalet sa Coca-Cola att volymen och intäkterna ökade i alla geografiska områden. Förra veckan upprepade Morgan Stanley sitt ”köp”-betyg på KO med ett prismål på $65 som representerar en uppsida på nära 20% härifrån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money