Ford blåser förbi vinstuppskattningar under Q3: ”något har förändrats här”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on okt 28, 2021
  • Ford överträffade vinstberäkningarna under tredje kvartalet och höjde guidningen för helåret.
  • Den Michigan-baserade biltillverkaren säger att chipbristen lindrar.
  • CFRAs Nelson diskuterade Fords intäkter på CNBC:s "Closing Bell".

Ford Motor Co (NYSE: F) rapporterade blandade resultat för sitt tredje tredje kvartal på onsdagen. Aktier hoppade dock med 7,0% i utökad handel när biltillverkaren höjde sin helårsguidning om förtroende för att chipbristen mildrade.

CFRA:s Nelson gillar Ford mer än GM

CNBC:s ”Closing Bell” sa CFRA:s Garrett Nelson att Ford nu har en bättre position när det gäller halvledartillförsel jämfört med sina jämställda General Motors.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hittills i år har Ford kämpat mer med halvledarbristen än GM. Men helt klart har något förändrats här nyligen. Ford har nu ett stort utbud av halvledare och mycket mer produktmomentum med sin fordonsmix. Så vi gillar Ford mycket mer än GM.

Q3 finansiella resultat

Ford tjänade 1,8 miljarder dollar under tredje kvartalet, vilket motsvarar 45 cent per aktie. Under samma kvartal förra året låg vinsten på 2,4 miljarder dollar eller 60 cent per aktie. Justerat för poster av engångskaraktär tjänade biltillverkaren 51 cent per aktie.

Det amerikanska multinationella företaget genererade 35,7 miljarder dollar i intäkter, vilket motsvarar en minskning med 5,0 % från förra året. Enligt FactSet hade experter förutspått en mycket mindre 27 cents justerad vinst per aktie men en högre försäljning på 38,2 miljarder dollar.

Framtidsutsikter

För räkenskapsåret 2021 förutspår Ford nu att dess justerade EBIT kommer att falla i intervallet 10,5 miljarder till 11,5 miljarder USD på grund av stark efterfrågan på nya fordon (inklusive elbilar) och tillgång på halvledartillgänglighet som ”markant” förbättrades från andra kvartalet. VD Jim Farley sa:

Det här är det mest spännande Ford-sortimentet jag har sett.

Den Michigan-baserade biltillverkaren sa också att den skulle återuppta utdelningen från innevarande kvartal, enligt resultatpressmeddelandet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money