Bullish – en Peter Thiel-stödd institutionell kryptobörs går live

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on dec 1, 2021
  • Börsen lanserades i Gibraltar efter att ha fått en licens från landets finanstillsynsmyndighet.
  • Per Bullish skedde lanseringen på inbjudningsbasis och Amber Group är en av dess första kunder.
  • Bullish-plattformen stöder för närvarande BTC, ETH, EOS och USDC.

Bullish, en institutionell kryptobörs som stöds av flera kända personer och enheter som Peter Thiel, Galaxy Digital och Block.one, har lanserats i Gibraltar. Börsen avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande tidigare idag, och noterade att den redan har aktiverat handel för institutionella investerare. Enligt uppgift var lanseringen endast på inbjudningsbasis.

Enligt pressmeddelandet lanserades börsen efter att ha säkrat en licens för distribuerad ledger technology (DLT) från Gibraltar Financial Services Commission (GFSC). Bullish noterade att DLT-licensen tillåter den att erbjuda unika funktioner, såsom Hybrid Order Book och proprietära Liquidity Pools, som kommer att stödja handelspar på börsen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Börsen avslöjade att den första omgången av institutionella investerare inkluderar men inte är begränsad till ett icke-amerikanskt dotterbolag till Virtu Financial och Amber Group, en ledande leverantör av finansiella tjänster. Per Bullish kommer dessa investerare att rensa vägen för en fullständig lansering, vilket kan leda till att börsen börjar komma in i detaljhandeln.

Tiantian Kullander, en av grundarna av Amber Group, kommenterade att vara bland Bullish första kunder, sa:

Som en kryptonativ finanstjänstleverantör letar vi efter möjligheter att arbeta med andra branschledare som ökar tillgängligheten och tillhandahåller unika lösningar. Vi är glada över att arbeta med ett företag som kommer att hjälpa oss att växa våra handels- och produkttjänster.

En börs för att möta investerarnas behov

Brendan Blumer, styrelseordförande för Bullish, sa att företaget har arbetat i flera år för att leverera en börsinfrastruktur som möter behoven hos investerare som söker säker exponering för digitala tillgångar genom en reglerad plattform. Han tillade att Bullish har innovativa alternativ för likviditet och portföljförvaltning.

Enligt uppgift använder Bullish initialt 3,00 miljarder dollar (2,27 miljarder pund) av balansräkningstillgångar i sina likviditetspooler. Dessa fonder kommer att underlätta automatiserade utlånings- och marknadsskapande funktioner och upprätthålla en balans i värdet av tillgångar som tillförs genom varierande marknadsförhållanden.

Utbytet gick live med ett erbjudande om fyra digitala tillgångar. Dessa är Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), EOS och USD Coin (USDC/USD). Bullish försöker dock bredda detta erbjudande i framtiden. Plattformen är inte tillgänglig för amerikanska användare, och Bullish planerar inte att låta amerikanska investerare komma åt den förrän tillämpliga amerikanska lagar tillåter medborgare att använda dess tjänster.

Även om utbytet precis har gått live, har det redan ambitioner att bli börsnoterat. Dess planer innebär en sammanslagning med Far Peak Acquisition Corporation, ett specialföretag för förvärv (SPAC). Sammanslagningen är satt till senare i år eller Q1 2022, med förbehåll för olika godkännanden och villkor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money