Bitcoin-prisförutsägelse efter den stora helgens nedgång

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on dec 6, 2021
  • Bitcoin-priset kraschade under helgen.
  • Försäljningen skedde efter att Nasdaq 100-indexet föll med mer än 300 poäng.
  • Vi förklarar vad som väntar den här veckan.

Bitcoin priset (BTC/USD) gjorde en hård landning under helgen då oron för dess efterfrågan minskade. Myntet sjönk till den lägsta nivån på 42 000$, vilket var den lägsta nivån sedan 1 oktober. Detta pris var cirka 40% under sin högsta nivå någonsin.

Varför kraschade BTC?

Det finns flera anledningar till att Bitcoin-priset har kraschat under de senaste veckorna. För det första är det vinsttagning på gång med tanke på att myntet har gått relativt bra i år. Bitcoin-investerare har mer än fördubblat sina pengar i år, vilket betyder att vissa investerare nu lämnar sina affärer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För det andra har BTC-priset kraschat på grund av det hökiska Federal Reserve-uttalandet förra veckan. Som vittnesmål för kongressen talade Jerome Powell om Omicron-varianten och hur banken kommer att reagera. Han antydde att Fed kommer att öka takten i nedtrappningen.

Fed är en inflytelserik byrå över alla tillgångar. Det är särskilt viktigt i Bitcoin, som anses vara en riskfylld tillgång. Som sådan påverkar en hökaktig ton vanligtvis dess prestanda. Faktum är att teknologiaktier, som också anses vara riskabla tillgångar, sjönk kraftigt på fredagen då Nasdaq 100-index tappade cirka 300 poäng.

För det tredje sjönk Bitcoin-priset på grund av den pågående avvecklingen av kraftigt belånade derivat. Det fanns faktiskt en stor stor försäljningsorder som kan ha utlöst försäljningen. Hävstångsderivat tillåter handlare att använda terminskontrakt för att satsa på prisrörelserna för en kryptovaluta. De tillåter dem också att handla med lite pengar och göra stora avkastningar.

Så, är det dags att köpa dippen? Det är oklart om Bitcoin-priset kommer att återhämta sig när som helst. För det första tror El Salvador fortfarande att myntet kommer att återhämta sig. Under helgen köpte landet 150 mynt för det genomsnittliga priset av $48 670.

Bitcoin prisanalys

Bitcoin Price

Det dagliga diagrammet visar att BTC-priset har varit i en stark baisseartad trend på sistone. Noterbart är att denna försäljning började när priset steg till det högsta någonsin på nästan $70 000. Historiskt sett tenderar Bitcoin att kämpa när den når en viktig motståndsnivå.

Priset har rört sig under 50-dagars glidande medelvärde. Det handlas nu på 200-dagars glidande medelvärde medan Relative Strength Index (RSI) också har sjunkit. Därför, vid denna tidpunkt, finns det en sannolikhet att myntet kommer att fortsätta falla när björnarna siktar på nyckelstödet vid $39 722.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money