Är det för sent att köpa Costco-aktier efter en solid FQ1-takt?

Av:
Dec 10, 2021
Listen
  • Costco-aktien på torsdagen steg något högre efter öppettiderna.
  • Bolaget rapporterade ett starkt finansiellt resultat för första kvartalet 2022 efter stängningen.
  • Costco överträffade analytikers uppskattningar på intäkter, resultat och jämförbar försäljning.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

På torsdagen ökade Costco Wholesale Corporation (NASDAQ:COST) 1,15% under eftersessionen, vilket minskade nedgången på 1,09% i den ordinarie sessionen. Företaget tillkännagav sina senaste kvartalsresultat efter stängningen, vilket slog konsensus för analytikers förväntningar på intäkter och resultat. Costco överträffade också Street-prognosen på jämförbar försäljning med en tillväxt på 9,8% jämfört med en uppskattning på 8,3%.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Företaget redovisade FQ1 non-GAAP vinst per aktie på 2,77 USD, vilket översteg den genomsnittliga analytikeruppskattningen på 2,65 USD. Å andra sidan överträffade dess GAAP EPS på $2,98 förväntningarna på $2,65, medan intäkterna för kvartalet ökade med 16,5% från samma kvartal förra året till $50,36 miljarder, vilket överträffade förväntningarna med $610 miljoner.

Är Costco fortfarande en bra satsning?

Copy link to section

Ur ett investeringsperspektiv handlas Costco-aktier till ett rimligt P/E-tal på 46,53 och forward P/E på 38,74. Därför, även om aktien är upp mer än 37% i år, kan det fortfarande vara ett intressant alternativ för värdeinvesterare.

Dessutom förväntar sig analytiker att dess vinst per aktie växer med 25% i år, innan den stiger med en genomsnittlig årlig takt på 11,74% nästa år. Därför kan aktien också få uppmärksamhet från långsiktiga tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Costco ha dragit sig tillbaka efter att ha hittat trendlinjemotståndet för en fallande kanalformation. Som ett resultat har aktien återhämtat sig från överköpta förhållanden, vilket skapat en möjlighet att slå på en potentiell återhämtning.

Därför kan investerare rikta vinst till cirka 543,58 USD, eller högre till 560,62 USD, medan 505,11 USD och 487,25 USD är avgörande stödzoner.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
USA Aktier & Fonder Detaljhandel Industrier Nordamerika