Nomuras syn på den globala chipbristen för 2022

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 18, 2022
  • David Wong säger att den globala chipbristen kommer att fortsätta att förbättras i år.
  • Han förväntar sig att priserna i halvutrymmet kommer att förbli stabila under första halvåret 2022.
  • VanEck Semiconductor ETF (SMH) avslutade 2021 med en ökning på nära 45%.

VanEck Semiconductor ETF (SMH) avslutade 2021 med en ökning på 45%, och Nomuras David Wong säger att den globala chipbristen kommer att fortsätta att förbättras i år.

Wongs kommentarer om CNBC:s ”Squawk Box Asia”

Wong håller med om att ett slut på de pågående leveransbegränsningarna för halvledare var osannolikt 2022, men sa att tecken på förbättring kommer att fortsätta i år. På CNBC:s ”Squawk Box Asia” noterade han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vår uppfattning är att utbudsproblemen, åtminstone inom elektronik, kommer att fortsätta fram till 2022 på många håll men stadigt bli bättre. Vi har sett detta 2021, vi ser det fortsätta in i 2022. Dessa brister försvinner när 2022 fortskrider och in i 2023.

Wong förväntar sig att tillväxten i semiområdet kommer att dämpas i år men upprepade att sektorn i stort fortsätter att vara en historia om tillväxt och möjligheter. I december sa konsultföretaget Roland Berger att biltillverkare sannolikt kommer att kämpa mot chipkrisen i flera år.

Priserna förblir stabila 2022

På prisfronten är Wong övertygad om att nivåerna kommer att hålla sig stabila 2022 eftersom de är baserade på stark efterfrågan. Under samma intervju med CNBC tillade han:

Vi förväntar oss att priserna förblir stabila. Dessa brister beror på den starka efterfrågan. Vi förväntar oss inte nödvändigtvis en enorm spiral upp i prissättningen, men vi ser att prissättningen kommer att förbli stabil åtminstone under första halvan av 2022.

Enligt Wong är chipbristen mer uttalad i ett fåtal delsektorer, men generellt är lagren på en rimlig nivå. Förra månaden sa Goldman Sachs Katie Koch att vi kunde befinna oss vid branten av en supercykel i efterfrågan på halvledare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money