Union Pacific VD: ”stark prissättningsmiljö kommer att fortsätta”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är nyhetsreporter på Invezz som täcker de europeiska, asiatiska och nordamerikanska aktiemarknaderna. Wajeeh har 5 års erfarenhet av… Läs mer.
on jan 21, 2022
  • Union Pacific rapporterade bättre än väntat resultat för sitt fjärde kvartal.
  • VD Lance Fritz diskuterade resultat på CNBC:s "Squawk on the Street".
  • Transportbolagets aktier steg 3,0% på torsdagsmorgonen.

Union Pacific Corp (NYSE: UNP) rapporterade på torsdagen bättre än väntat resultat för sitt fjärde kvartal, vilket resulterade i en 3,0%-ig ökning av aktiekursen.

Höjdpunkter från UNP:s resultatrapport för fjärde kvartalet

Union Pacific sa att dess nettovinst uppgick till 1,71 miljarder dollar, vilket motsvarar 2,66 dollar per aktie. Under samma kvartal förra året var nettovinsten maximerad till 1,38 miljarder dollar eller 2,05 dollar per aktie. Till 5,73 miljarder dollar ökade de totala kvartalsintäkterna med 11,5% jämfört med föregående år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt FactSet hade experter förutspått 2,61 USD i vinst per aktie på 5,60 miljarder USD i intäkter. Transportföretaget höll med om att utbudsbegränsningar tyngde volymerna under fjärde kvartalet men sa att prisökningar och högre bränsletillägg hjälpte till att kompensera det.

Rörelsekostnaderna steg med 5,0% på 1,07 miljarder USD i kostnader relaterade till ersättning och förmåner. Järnvägsholdingbolaget köpte tillbaka sina aktier för 1,4 miljarder dollar under det senaste kvartalet, enligt resultatpressmeddelandet.

VD Fritz kommentarer om CNBC:s ”Squawk on the Street”

CNBC:s ”Squawk on the Street” sa VD Lance Fritz att 2021 var ett rekordår för järnvägen och att den starka prissättningsmiljön kommer att fortsätta i år.

Det var det 5: e året i rad med marginalförbättring för UNP. När vi tittar in i 2022, en av de tre pelarna i denna förbättring av rörelsemarginalen, prissättning, ser det ut som att det kommer att fortsätta åtminstone under årets första. Det är en riktigt bra prismiljö mot en riktigt snäv lastbilskapacitet.

Fritz höll med om att utbudsbegränsningar och transportflaskhalsar resulterade i en träff för den internationella intermodala verksamheten under den bakre hälften av 2021. Han ser tecken på förbättring på den fronten 2022 men säger att det kommer att ta tid att återgå till det normala.

I november sa Osterweis Capital Managements Larry Cordisco att UNP kunde överträffa inflationen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10