Investerare ger upp Netflix. Är detta en bra anledning att köpa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • Netflix sänker sina förmögenheter, och fjärde kvartalets resultatrapport gjorde bara saken värre.
  • Aktien har varit på en nedåtgående trend.
  • Bolaget har dock uppgett att det räknar med att bli lönsamt i år och kommer att börja återköpa sina aktier.

Netflix, Inc. (NASDAQ:NFLX) aktie har varit i fritt fall i månader. Det fanns oro för ökande konkurrens från Walt Disney (NYSE:DIS) , Apple (NASDAQ:AAPL) och andra, såväl som konsumenternas reaktion på en nyligen stigande prisuppgång, som ledde fram till veckans avgörande resultat för fjärde kvartalet.

Med NASDAQ Composite stadigt i korrigeringsområdet – en minskning med mer än 10% från sin topp i november – hoppades en uppmuntrande rapport kunna återuppliva Netflixs sjunkande förmögenheter, såväl som teknikföretagens förmögenheter i allmänhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Torsdagens resultatrapport för fjärde kvartalet visade sig dock vara betydande, men inte på det sätt som tjurarna hade hoppats på. Detta beror på att från rapporten missade Netflix abonnentprognoser, vilket är det enda mått som investerare bryr sig om.

Är Netflix fortfarande en tillväxtaktie?

Source – TradingView

På den dagliga tidsramen visar teknisk analys av Netflix aktiekursdiagram att aktien har brutit under det 200-dagars glidande medelvärdet, som hade planat ner.

Efter att priset bröt under den nedre gränsen för Donchian-kanalen runt 506,71 dollar, förutspådde många analytiker att det baisseartade momentumet skulle fortsätta. Och detta resultat blev precis som det hade förutspåtts.

$575-nivån fungerade som motstånd ett tag, men efter att den kunde hålla sig över den konverterades den till stöd. Nu när vi är tillbaka under nivån kommer det nästan säkert att bli motstånd igen. Aktien fortsatte att genomgå en betydande negativ rörelse efter att ha brutit under denna nivå, vilket bekräftade huvud- och axlarmönstret.

Dessutom föll The Relative Strength Index (RSI) kraftigt lägre på fredagen och ligger nu på 10. Detta är långt in i det översålda territoriet, vilket indikerar att det finns många fler säljare än köpare i aktien. Nu kan dessa nivåer användas som en ingångspunkt och en möjlighet att köpa dippen.

Sammanfattning

Netflix har attraherat cirka 55 miljoner nya kunder under de senaste två åren, vilket ger totalt nästan 33 miljoner. Bolaget har uppgett att man räknar med att bli lönsamt i år och i framtiden och att man avser att återvända till marknaden och återköpa aktier inom en snar framtid. Det betyder att det fortfarande finns värde i Netflix-aktien. Och investerare bör köpa och hålla när alla har panik och säljer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money